Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta hrk

Výborné řezy s ovocem, po kterých nezůstane ani drobeček. To je buchta se zvláštním názvem "hrk", jenž vznikl podle způsobu přípravy krému - ingredience se dají do misky a důkladně protřepou. Nechcete to zkusit?

Hodnocení receptu je 4,8 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

milkaa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 203 kJ /
3 873 kcal
Bílkoviny59,27 g
Tuky145,87 g
Vláknina11,65 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 378 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy574,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, mléko, olej, vejce a vymícháme těsto. Krok 2: Vylijeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Krok 3: Smetanu ke šlehání, ztužovač, mandarinky i se šťávou a nevařený pudink vložíme do uzavíratelné misky a několikrát protřepeme. Krok 4: Na pečenou vychladlou buchtu naneseme krém a doplníme ovocem.

TIP: Mandarinky

Zveřejněno 6. 11. 2009

Poznámka autorky milkaa

Je to výborná a rychlá buchta. Jestli chceme mít tužší krém, dáme do něj šťávu jen z jedné plechovky mandarinek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta hrk

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8rY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta hrk

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8rY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ideální na víkendové pečení. 😊

Ahoj na kolik stupnu a jak dlouho to pecete nemate to tam napsane ???!

Dělala jsem ji bez ztužovače a povedlo se,akorát jsem "nehrkala", ale zcedila mandarinky, vše ostatní našlehala šlehačem a nakonec mandarinky vmíchala.

Růžena Blechová 20. 2. 2016 20:12
Zapomněla jsem koupit ztužovač. Nevadí, když tam nebude?

jedovazabicka 6. 8. 2013 13:52
...chtěla bych upéct tuto tmavou verzi, ale dle komentářů si myslím, že foto není přesně tento recept
...píši sem 6.8.2013 a vím ,že je to zde vloženo již dlouho, ale proč autoři nenapíší vše, jak udělali???
...asi je zde foto od Iljusy ;-(

Aja1982: hoj,i mě se to poprvé stalo :-D:-D:-))

Nooo, to mě nenapadlo dát ještě želatinu, vypadá pěkně :yes::yes::-p

Super:-p:yes:přidávám foto:-*

Vyborne:yes:

pridávam fotku , mne sa nechcelo piect korpus tak som dala detské piškoty a namiesto mandariniek ananaás :-D ,,,,a pridávam +1:yes:

Mohla bych to míchat ručním šlehačem ? Nebo to musí být ve sklenici ?:-?

Tématické fráze:
buchta hrk hrk s mandarinkami, buchta hrk hrk, hrk hrk buchta, třesená buchta, hrk hrk buchta recept, hrk hrk buchta s mandarinkami, hrk hrk dort s mandarinkami, hrkana buchta, hrkací buchta, buchta hrk, buchta hrk hrk s broskvemi, třesený dort, hrk hrk buchta s jahodami, buchta s mandarinkami, recept na hrk hrk buchtu, hrkací dort, hrk buchta, recepty hrk hrk buchta, recept hrk hrk buchta, dr.otker

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, kakao, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, mandarinky, pudink vanilkový, zdobení

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu