Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta HRK HRK

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jana.66

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min Doba přípravy bez doby chladnutí.

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, Doba přípravy bez doby chladnutí.)

Lahodné řezy s mandarinkami jsou osvěžující a nezůstane z nich na plechu ani kousíček. Když budeme postupovat podle tohoto osvědčeného receptu, velmi snadno vykouzlíme dezert, který je lehounký jako pírko a lahodí oku i chuťovým buňkám.

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 833 kJ /
4 740 kcal
Bílkoviny73,74 g
Tuky210,43 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 344 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy630,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháním všech surovin připravíme těsto. Krok 2: Menší hluboký plech nebo formu vyložíme papírem na pečení a na něj těsto rozetřeme. Krok 3: Vložíme do středně předehřáté trouby, upečeme a necháme zchladnout. Krok 4: Suroviny na pudinkovou vrstvu (kompot i se šťávou) dáme do nádoby (můžeme použít zavařovací sklenici). Utěsníme víčkem a několikrát zatřeseme (zahrkáme), až pudink ztuhne. Krok 5: Poté pudink rozetřeme na buchtu a dozdobíme ji čokoládovou polevou.

TIP: Jak na dokonalou čokoládovou polevu?

Zveřejněno 2. 7. 2009

Poznámka autorky jana.66

Pozor, pudinkový prášek musí být bez vaření - Créme Olé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta HRK HRK

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98MJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta HRK HRK

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98MJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

pekla jsem již několikrát:yes:, přidala jsem fotečku

Výborný, recept ukládám, doma se po něm zaprášilo :-D. Do těsta jsem přidala špetku skořice a kardamonu<3.

Výborný, recept ukládám, doma se po něm zaprášilo :-D. Do těsta jsem přidala špetku skořice a kardamonu<3.

Tak tuto buchtu jsem pekla už několikrát...super....jednoduchá na přípravu....a přidala jsem i fotky s dovolením....:-):-):-)

Moc dobrý recept, jen jsem místo mandarinek dal jahodový kompot. Je to chuťově vynikající. Hned se po ní jen zaprášilo. :-) :yes:

Buchtu dělám už léta a pudinku Creme Olé dávám minimálně 1 a1/2 balíčku. Vršek postrouhám čokoládou MARGOT. Rychlé a výborné.

Zjistila jsem, že záleží i na mandarinkách. Doma jsme krém dělali vždycky z giana mandarinek, já dvakrát zkusila tesco mandarinky a nikdy mi to neztuhlo! Přestože Giana mandarinky váží 314g (mandarinky z toho 175g) a tesco mandarinky 312g (mandarinky opět 175g), tak to evidentně není pravda. Protože když jsem ten stejný postup po dvou nezdarech s tesco mandarinkami opakovala s giana mandarinkami, tak světe div se, krém mi ztuhnul. Takže i na to pozor. Evidentně v tesco mandarinkách je víc vody než píší.

marusja67 10. 4. 2016 10:34
:-) buchta je výborná, také ji peču, jen jsem ji dolepšila, že nahoru dám 2 vyšlehané šlehačky v prášku a posypu grankem. Je tak výborná.

nevim jak vi dámi ,ale já mám nějaké tvrdé těsto :( pekla jsem to asi 20 min . ani není tmavé ale je prostě tvrdé , postup jsem udělala stejný jako je tady ,.... a ani mi ta buchta nevyběhla na horu :( mám jen úzký pruh nevím co se pokazilo
;-(

michaela: ani nemá byť tmavé, fotky kde je tmavé cesto dával niekto iný ako autorka receptu

Pavlína 5. 6. 2014 10:25
Kačí:Nestuhla?viděla bych to na puding musí být BEZ vaření!já kupuji Creme Olé :-)

Kačí:

Kačí:

super buchta :-p :-p :-p :yes: :yes: :yes: :-D

Výborná:-)) Vezla jsem jí sebou na rodinnou oslavu a všem se dělaly boule za ušima:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

ta buchta je nádherná:-8;-):-K

Verča.
dobrý den
šlehačka musí být tektuta ta se hrká s kompotem a ztuhovačem na povrch buchty:-p

Dobrý den šlehačka má být ušlehaná nebo ne??:-?:-!

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
hrk hrk buchta, buchta hrk hrk, hrk hrk buchta recept, hrk hrk, mandarinková buchta hrk hrk, recept hrk hrk buchta, recept na hrk hrk buchtu, buchta hrk hrk video recept, pudinková buchta, hrkhrk buchta, hrk buchta, rychlá buchta hrk hrk, buchta hrk, buchta hrkhrk, recept na buchtu, buchta hrk hrk recept, hrk hrk buchta s mandarinkami, recept na buchtu hrk hrk, hrk hrk recepty, buchta hrk hrk s mandarinkami

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr krupice, mléko, olej, vejce, kompot mandarinkový, smetana ke šlehání, ztužovač, pudink bez vaření, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu