Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové košíčky s pařížským krémem

Čas vánoční se pomalu blíží a tak můžeme pomalu přemýšlet nad tím, jakými druhy cukroví překvapíme své blízké. Připravte nebesky lahodné čokoládové košíčky s pařížským krémem, ozdobené pistáciemi a kousky malin, zajisté potěší nejen milovníky čokolády.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Středně náročný

Doba přípravy 68 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení těsta a tuhnutí krému

68 min (60 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a tuhnutí krému)

Suroviny pro 1 dávka

25 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu svaříme s cukrem a kakaem, odstavíme a přidáme nakrájenou čokoládu. Mícháme do jejího rozpuštění. Uložíme do lednice ztuhnout (nejlépe přes noc). Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Přidáme máslo, hnědý cukr, žloutek, med, kakao a vypracujeme těsto. Krok 3: Do těsta nastrouháme čokoládu a necháme 4 hodiny odležet v lednici. Krok 4: Poté plníme těstem formičky na košíčky a pečeme ve vyhřáté troubě 170°C asi 8 minut. Necháme vychladnout. Krok 5: Ze smetany vyšleháme na hladký krém, který naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Krok 6: Ozdobně krém nastříkáme do košíčků a ozdobíme malinami a pistáciemi.

Zveřejněno 12. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rpjZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rpjZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Těsto vyšlo na 30 velkých košíčků (vyšlo by i na víc). Naopak dané množství krému na 12 košíčků...

Vypadají krásně 😍

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept a nádherná práce. :-K

Překrásné jsou ty vaše košíčky, už aby byly vánoce 😊

Suroviny:
máslo, cukr hnědý, žloutek, med, mouka hladká, kakao, kypřící prášek do pečiva, čokoláda tmavá, smetana ke šlehání, kakao, cukr krupice, čokoláda tmavá, maliny, ořechy pistáciové nesolené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu