Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční linecké cukroví

Linecké je stálicí mezi drobným cukrovím a pečeme ho k různým příležitostem. Liší se velikostí, použitými tvary i použitou marmeládou. Nejdůležitější však je u použitých surovin dodržet poměr 3:2:1 u hladké mouky, másla a cukru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PetraKaminska

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici zabalené do fólie minimálně hodinu. Krok 2: Dostatečně studené těsto vyválíme (zároveň podsypáváme moučkovým cukrem) a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 180 °C stupních asi 10 minut. Krok 3: Po úplném vychladnutí promazáváme marmeládou (kterou lze smíchat se změklým máslem), slepujeme k sobě a posypeme moučkovým cukrem.

TIP: 17 receptů na linecké cukroví

Zveřejněno 1. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tradiční linecké cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPprV

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tradiční linecké cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPprV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Na vyvalování nepoužívám cukr ale silikonový vál velmi lehounce popráším hladkou moukou. Úplně bez podsypání se dá těsto vyválet mezi mikrotenovými přířezy.

U nás nesmí nikdy chybět o vánocích

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, cukr moučkový, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu