Tatranský řízek
Tatranský řízek je pokrm z jednoho pekáčku. Na vrstvě brambor je naskládáno maso, žampiony i cibule a vše je zapečeno s vrstvou sýra a majolky. Snadný víkendový oběd pro celou rodinu máte na stole během hodinky, takže si můžete klidně přispat.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme ho olejem.
Krok 2: Plátky masa naklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše posypeme česnekem, solí a pepřem.
Krok 3: Z brambor uděláme na plechu čtyři ploché hromádky, na které položíme maso, přidáme vrstvu plátků cibule, vrstvu nakrájených hub a nahoru rozprostřeme směs nastrouhaného sýra a majolky.
Krok 4: Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu.
Zveřejněno 3. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatranský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Z8v
Moje poznámka
Tatranský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Z8v
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 4 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 4 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 9 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 18 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno 18. 12. 2025 15:57:57
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 16 minutami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 34 minutami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 41 minutami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 2 hodinami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 3 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 3 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 3 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sýr tvrdý,
majolka,
žampióny,
brambory,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
česnek sušený,
olej
Komentáře (3)