Celerová „paštika“
Lahodná bezmasá pomazánka, která připomíná paštiku, skvěle chutná na opečeném toustu v kombinaci s chilli a čerstvou petrželkou. Připravíme ji z vařeného celeru a konzervovaných fazolí.
Postup přípravy
Krok 1: Z celeru odstraníme slupku a nakrájíme ho na kostky. Povaříme ve slané vodě doměkka a slijeme.
Krok 2: Přidáme propláchnuté fazole, citronovou šťávu, olivový olej, nadrcený česnek, sůl, pepř a vše rozmixujeme na hladkou kaši.
Krok 3: Směs necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc.
Krok 4: Pak paštiku servírujeme posypanou drceným chilli a ozdobenou čerstvou petrželkou, nejlépe s opečenými toasty.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová „paštika“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xW62
Moje poznámka
Celerová „paštika“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xW62
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 12 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 6 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 6 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 7 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 7 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 7 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 10 hodinami
Suroviny:
celer,
fazole bílé,
citron,
olej olivový,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
petrželka zelená
Komentáře (1)