Celerová „paštika“
Lahodná bezmasá pomazánka, která připomíná paštiku, skvěle chutná na opečeném toustu v kombinaci s chilli a čerstvou petrželkou. Připravíme ji z vařeného celeru a konzervovaných fazolí.
Postup přípravy
Krok 1: Z celeru odstraníme slupku a nakrájíme ho na kostky. Povaříme ve slané vodě doměkka a slijeme.
Krok 2: Přidáme propláchnuté fazole, citronovou šťávu, olivový olej, nadrcený česnek, sůl, pepř a vše rozmixujeme na hladkou kaši.
Krok 3: Směs necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc.
Krok 4: Pak paštiku servírujeme posypanou drceným chilli a ozdobenou čerstvou petrželkou, nejlépe s opečenými toasty.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová „paštika“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xW62
Moje poznámka
Celerová „paštika“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xW62
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 3 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 6 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 11 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 11 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 5 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 9 minutami
Svíčková na smetaně
Sahula před 15 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 57 minutami
Koláč z cukety
Vampi před 2 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 2 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 3 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 4 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 4 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 5 hodinami
Suroviny:
celer,
fazole bílé,
citron,
olej olivový,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
petrželka zelená
Komentáře (2)