Pizza z české cmundérie

Eliza Kuchařka: Eliza

2 porce Pizzy 13 názorů

Suroviny

Na těsto:
300 g oloupaných a jemně nastrouhaných syrových brambor
2 vejce
2 stroužky česneku
utřené se solí
3-4 vrchovaté lžíce strouhanky
2 lžíce mléka
dobromysl neboli oregano
sůl
na podkladovou omáčku:
1 malý rajčatový protlak
2 lžíce olivového oleje
1 prolisovaný stroužek česneku
pepř
sůl
oregano
na pokladení:
6 plátků slaniny
1/2 pikantní klobásy
50 g sýru typu cheddar
1 cibule nakrájená na kolečka
několik rozpůlených cherry rajčátek
případně na kolečka nakrájené černé olivy
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory najemno nastrouháme a vymačkáme z nich tekutinu.

  2. Přidáme vajíčka, česnek utřený se solí, sůl, oregano, mléko a tolik strouhanky, aby vzniklo těsto jako na cmundu.

  3. Necháme odležet 10 minut, aby strouhanka nabobtnala, a dochutíme.

  4. Koláčovou formu vytřeme olejem a těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme.

  5. Poté potřeme omáčkou, kterou jsme připravili z rajského protlaku, olivového oleje, česneku, soli, pepře a oregana.

  6. Poklademe plátky sýra, pokrájeného na proužky, navrch kolečky cibule a do mezer umístíme kolečka oliv a polovinky cherry rajčátek. Zakapeme olivovým olejem a vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C.

  7. Pečeme 15-20 minut.

  8. Poté vyjmeme a poklademe na menší proužky nakrájenou slaninou a půlkolečky klobásy.

  9. Vrátíme do trouby, rozpálíme ji na maximum (cca 250°C) a pečeme dalších 15 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 378 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pizza z české cmundérie

  • Zaneta73 Zaneta73

    Tak to co nejdříve vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • camille camille

    Velice chutné! Děkuji za nápaditou a rychlou večeři, zítra dělám znovu, mizí rychle! :-p :yes: :-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Budu moc ráda, jestli se recept ujme... Původní základní nápad vzešel od mého kolegy - určitě to někde vyčetl - a s výsledkem, druhý den, i studeným byl nadšený. Tak třeba se uplatní i v některé další kuchyni.

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :yes::yes:uložím si a co nejdřív vyzkouším...je to obměna pizzy klasické,kterou já zas až tak nemusím.Tohle se mi moc líbí ..kluci budou nadšení.Bramboráky(na Hané ertepláky)máme v oblibě a pizzu zase kluci milují...takže tohle je jasná volba:-p:-p

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Elizo musím moc pochválit :yes::-D - spojení cmundy (bramboráku) s pizzovou náplní je skvostný nápad, kam na ty nápady chodíš? P.S.nemůžu tuhle dobrotu ochutnat (česnek) ale ostatním členům mojí rodiny určitě upeču:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Líbí se mi tahle dobrota:-p+14:yes::-K

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Tak to je vydatná večeře, podařené ;-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibinka: Tak tady v Praze se výraz cmunda moc nepoužívá, spíš bramborák. Ale já jsem původem z jihu Čech (jedna strana Italové, kteří se usadili v Písku + čeští písečtí starousedlíci; druhá strana Jihočeši z okolí Krumlova + Němci, žijící v rakouské Vídni...taková klasická směska, no). Takže mi tamní kuchyně se svými názvy není cizí...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eliza:Elí tak vidíš, to jídlo je přímo od nás z JH a já o tom nevím;-) Jinak to "tam" bylo myšleno tvé bydliště, čili Prahu:-);-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Cmunderie nemá chybu:-)), super:-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibi, přesně nevím, co myslíš tím "tam" ve své otázce, ale se cmundérií jsem se setkala v Českých Budějovicích a Jindřichově Hradci. Jejich nabídce jsem neodolala a tenhle název jsem zvolila proto, že pokrm kombinuje vynalézavost a rozmanitost italské pizzy s klasickou chutí jihočeské cmundy.:-p
    Děkuji za body...:-K:-K:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elízo, to je moc pěkná pizza a zajisté i dobrá;-)Ten název mě zajímá, kde jsi k němu přišla, že by jste tam měli "cmundérii"?.Dávám 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Hezký název a jistě aj velmi chutné:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: česká pizza recept cmunderie jindrichuv hradec pizza ze strouhanky česká pizza pizza online česky krumlov cmundu z rohlíků ceska pizza recepty klasická italská pizza pizza na česke pizza recept česky jihočeské cmundy pizza recept české názvy pizzy domácí klobásy české budějovice recept na ceskou pizzu pizza z nastrouhaných brambor pizza česky pizza české bude pizza rodina ceske budejovice pizza z české

Zapomněl/a jsem heslo