Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pálivec z paprik

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 8. 2019 15:21

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 423 kJ / 2 252 kcal
Bílkoviny28,16 g
Tuky105,48 g
Vláknina42,84 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40,10 g
Sůl100,00 g
Sacharidy284,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

8. 8. 2019 00:23

JanaDorazinová: Jani, to ti věřím, žes potřebovala gumové rukavice:-D:-D, ty šťávy z čerstvých feferonů jsou hrozné.;-):-D. Já zase brala na nos a pusu roušku z mokrého kapesníku, když jsem si dělala v mixéru svoje chilli koření, protože to prodávané nemá grády.;-):-8 Kdo je trochu "chabrus na plíce" jako já, tak by ty pálivější sušené feferónky ani neměl zkoušet umixovat;-), je to všude ve vzduchu, i když se to nezdá, bez té roušky bych to nedala, tak jako nejde dělat ty čerstvé papričky bez rukavic. Ale co by člověk pro mlsnou pusu neudělal, že? ;-):-D:-D Přeju krásnou dobrou noc! :-K:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 8. 2019 00:03

MamlajdaD: No, na výrobu mého páluhubu jsem musela použít gumové rukavice, jinak mne ještě 2 dny pálili ruce :-D

https://www.toprecepty.cz/recept/8348-feferonova-p...

MamlajdaD MamlajdaD

7. 8. 2019 17:32

JanaDorazinová: Děkuju za komentář!;-) :-8 Nepochybuji, že tvůj "pálivý receptík" je skvělý! :yes: Tenhle bude nejspíš o něco mírnější, ale to záleží i na tom, jak pálivé se použijí ty papričky. ;-) Já jednou, už je to ne několik let, ale několik desítek let, dostala 1 zralé Habanero na semínka. Tedy dostal to muž, bylo jich víc různých druhů a nezapamatoval si co je co. Dala jsem kousek asi 2-3 čtvereční centimetry toho habanera do guláše a za chvíli jsem ochutnala, a to byl fofr, jak rychle jsem ten malý kousek lovila ven.:-D:-D:-D A to snesu hodně pálivé.:-D Takže přidat habanero nikomu neradím! :-O:-D:-D Moc zdravím!:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

7. 8. 2019 17:17

hosta: Děkuji za komentář. :-) Já už pár roků nezavařuji, tak znám jen to původní Deko (to je asi to s kyselinou benzoovou) a tam bylo vždy přidané koření, hořčičné semínko, pepř atd. A to bylo v některých receptech nežádoucí, tak se obsah sáčku prosíval a tím se to koření odstraňovalo. Pokud by někdo použil to Deko steril, tak je určitě postup stejný, ale navíc se sklenice musí tedy zavářet. Jak dlouho, to bude nejspíš uvedené na sáčku přípravku, záleží i na velikosti sklenic. Děkuji za připomínku;-) a moc zdravím!:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 8. 2019 16:48

Já tady někde mám Pálihub <3. Ale ten je jen z feferonů. Super dobrota <3

hosta hosta

7. 8. 2019 16:44

Co myslíš tím "prosátý přípravek Deko"? A pozor - jsou dva druhy Deka, normální s kyselinou benzoovou a Deko steril, bez ní, to se musí steilovat.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: palivec omacka palivec vyroba pálivec papriky umeleme zavařené habanero dají se zavařit sušené feferonky paprika palivec k grilovanému masu pálivec top recepty paprikovy palivec omáčka k masu palivec z rajčat

Suroviny: paprika, feferonka, rajče, česnek, olej, cukr, deko

TopRecepty.cz

Pálivec z paprik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z136