Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí paličky s omáčkou z granátového jablka

Granátové jablko u nás není zrovna nejtradičnější surovinou, ale jeho užití v kuchyni je opravdu široké. Sladkokyselá zrníčka použijeme k přípravě lahodné omáčky, kterou budeme servírovat s pečenými kuřecími paličkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Kuřecí paličky dáme do pekáčku, posypeme je solí s pepřem a na každou položíme plátek másla. Okolo masa rozprostřeme nakrájenou cibuli. Krok 2: Pekáč přikryjeme alobalem, vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a pečeme přibližně 30 minut. Poté odkryjeme maso dopečeme za občasného polévání výpekem dalších 10-15 minut. Krok 3: Mezitím připravíme omáčku. Na másle osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova a poté ji zasypeme cukrem. Jakmile vznikne karamel, vše zalijeme vínem a vývarem (nebo přidáme bujón a asi 200 ml horké vody). Krok 4: Cibulový základ promícháme a přisypeme granátové jablko. Dochutíme špetkou pepře a soli. Omáčku necháme probublávat asi 15 minut na mírném ohni. Nakonec ji zalijeme smetanou a ještě chvíli vaříme do zhoustnutí. Krok 5: Paličky podáváme s omáčkou, pečenou cibulkou a s čerstvou bagetkou.

Zveřejněno 9. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDY5l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDY5l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, paličky kuřecí, sůl, pepř mletý, máslo, máslo, cibule, cukr krupice, víno bílé, vývar zeleninový, jablko granátové, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu