Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Nejen diabetici ocení tento vláčný chlebík z červené čočky a tahini. Chlebík je díky čočce navíc bohatý na vlákninu. Upéct jej není žádná věda, zvládnou to i ti, kteří v kuchyni teprve začínají.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C. Vejce s tahini vyšleháme a vmícháme ostatní suroviny.
Krok 2: Malou chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a dáme do ní těsto. Povrch posypeme semínky.
Krok 3: Vložíme do trouby a pečeme na 175 °C zhruba 45 minut.
Krok 4: Hotový chlebík vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Uchováváme zabalený v utěrce.
Zveřejněno 25. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYM36
Moje poznámka
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYM36
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 1 hodinou
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 5 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 32 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
tahini,
mouka čočková,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
česnek sušený,
soda jedlá,
kypřící prášek,
Komentáře (1)