Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem

Nadýchaný kakaový korpus, jemný krém z kondenzovaného mléka a šlehačky – domácí Kinder mléčný řez chutná jako originál, ne-li lépe. Připravte si oblíbenou sladkost bez zbytečných přísad, ideální ke kávě i pro děti.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 23 x 32 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 150 °C. Krok 2: Plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Vejce předem nevyndáváme z chladu, jen je rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky dáme do misky a odložíme zpět do lednice. Krok 4: Ve větší misce promícháme ruční metličkou (nešleháme) mléko a olej. Když se spojí, přidáme prosetou mouku s kakaem, promícháme a přidáme žloutky. Krok 5: Z vychlazených bílků, soli a citronové šťávy ušleháme ve šlehací míse elektrickým šlehačem tuhý sníh. Do hustého sněhu zašleháme před koncem šlehání cukr. Krok 6: Jednu naběračku tuhého sněhu vmícháme ke žloutkové směsi, zlehka promícháme a vlijeme nadvakrát do mísy se sněhem. Opatrně ručně metličkou promícháme a vlijeme do připraveného plechu. Krok 7: Plechem s těstem zlehka klepneme o pracovní desku (aby se zbavilo bublin) a vložíme do rozehřáté trouby. Krok 8: Pečeme cca 40 minut podle vlastní trouby - hlídáme. Upečený korpus vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Krok 9: Když je korpus vychladlý, zbavíme ho papíru a přepůlíme na 2 delší pruhy. Uložíme na větší kus potravinářské fólie. Krok 10: Ve šlehací míse elektrickým šlehačem ušleháme smetanu se Salkem (kdo má rád hodně sladké dá 40 ml) do hustého krému. Krok 11: Krém navrstvíme všechen na jeden pruh těsta, uhladíme a přiklopíme druhým pruhem. Poté zlehka přitiskneme a zabalíme do fólie. Krok 12: Dáme do chladu nejméně na 1 hodinu, klidně přes noc. Před podáváním nakrájíme nožem namáčeným v horké vodě obdélníčky. NECUKRUJEME ani nijak nezdobíme vršky a rovnou podáváme.

TIP: Jak krájet moučníky s krémem - jednoduchý návod

Zveřejněno 11. 5. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Zdroj receptu: Table diary, upraveno na velikost plechu a dle vlastní chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQ1D

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQ1D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Tedaaaa… 😃 To mě velmi láká… 😊 Myslím, že vím, co u nás bude ke kávě příště. 😄

Moanka: :-K Moni, moc děkuji za komentář, není to nic těžkého, klidně zkus, měly velký úspěch. :-K Přeji krásný a pohodový večer a budu se těšit na foto. :-K

Děkuji za recept, často kupujeme, děti tento řez milují. Ovšem domácí, to je teprve pochoutka! 👍👏😊 A hlavně žádná zbytečná "éčka".

Monika146: :-K Děkuji za komentář, opravdu měl úspěch jen příště zkusím na větší plech, aby byl tenčí a bylo jich víc. :-K Přeji krásný, příjemný den.

Já bych tu fotku nejradši snědla, když vidím to sametové těsto 😀 a krém ze šlehačky a Salka je pro mě novinka , řezy určitě zkusím. Nádhera, Maruško 👍 hezký večer 🍀

zdenka.s: :-KZdeničko, moc děkuji za komentář a také přeji hezký a pohodový večer :-K

Vypadají krásně, bohužel to nesmím.

RubyRom: :-K Romanko, moc děkuji a myslím, že když dáš jen šlehačku bez salka tak ti 1 kousek neublíží a ostatním bude chutnat také :-K Krásný a pohodový večer :-K

Velice lákavé 👏👌

mika59: :-K Děkuji za komentář, já to nejím ale všem chutnaly jen jich bylo málo :-K Krásný zbytek dne a pohodový večer. :-K

Suroviny:
vejce, mléko, olej, mouka hladká, kakao, cukr krupice, sůl, šťáva citronová, smetana ke šlehání, salko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu