Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Nadýchaný kakaový korpus, jemný krém z kondenzovaného mléka a šlehačky – domácí Kinder mléčný řez chutná jako originál, ne-li lépe. Připravte si oblíbenou sladkost bez zbytečných přísad, ideální ke kávě i pro děti.
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 150 °C.
Krok 2: Plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení.
Krok 3: Vejce předem nevyndáváme z chladu, jen je rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky dáme do misky a odložíme zpět do lednice.
Krok 4: Ve větší misce promícháme ruční metličkou (nešleháme) mléko a olej. Když se spojí, přidáme prosetou mouku s kakaem, promícháme a přidáme žloutky.
Krok 5: Z vychlazených bílků, soli a citronové šťávy ušleháme ve šlehací míse elektrickým šlehačem tuhý sníh. Do hustého sněhu zašleháme před koncem šlehání cukr.
Krok 6: Jednu naběračku tuhého sněhu vmícháme ke žloutkové směsi, zlehka promícháme a vlijeme nadvakrát do mísy se sněhem. Opatrně ručně metličkou promícháme a vlijeme do připraveného plechu.
Krok 7: Plechem s těstem zlehka klepneme o pracovní desku (aby se zbavilo bublin) a vložíme do rozehřáté trouby.
Krok 8: Pečeme cca 40 minut podle vlastní trouby - hlídáme. Upečený korpus vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Krok 9: Když je korpus vychladlý, zbavíme ho papíru a přepůlíme na 2 delší pruhy. Uložíme na větší kus potravinářské fólie.
Krok 10: Ve šlehací míse elektrickým šlehačem ušleháme smetanu se Salkem (kdo má rád hodně sladké dá 40 ml) do hustého krému.
Krok 11: Krém navrstvíme všechen na jeden pruh těsta, uhladíme a přiklopíme druhým pruhem. Poté zlehka přitiskneme a zabalíme do fólie.
Krok 12: Dáme do chladu nejméně na 1 hodinu, klidně přes noc. Před podáváním nakrájíme nožem namáčeným v horké vodě obdélníčky. NECUKRUJEME ani nijak nezdobíme vršky a rovnou podáváme.
Zveřejněno 11. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJQ1D
Moje poznámka
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJQ1D
Nejnovější recepty
Vaječný bagel
Přidáno před 20 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 22 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 22 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 22 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 22 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 1 hodinou
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 1 hodinou
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 3 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 5 hodinami
Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Marylka před 6 hodinami
Pohanka s listovým špenátem
TondaJ před 6 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
tara23 před 7 hodinami
Kopřivový špenát
radekfiala před 8 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Eva S. před 9 hodinami
Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
Koffi před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko,
olej,
mouka hladká,
kakao,
cukr krupice,
sůl,
šťáva citronová,
smetana ke šlehání,
salko
Komentáře (10)