Rychlý podzimní jablkový koláč

isindy Kuchařka: isindy

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 9 názorů

Suroviny

300g hladké mouky
2 polévkové lžíce cukru krystal
špetka soli
150ml vody
40ml oleje
2 vejce
Pomocník na kynuté těsto od Dr.Oetkera
skořicový cukr
6 jablek (výraznější chuti)
2 lžíce broskvové či meruňkové marmelády
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr a sůl promícháme s Pomocníkem na kynutí, vmícháme vodu, olej, 1 vejce a vypracujeme těsto.

  2. Toto rozložíme na plech s pečicím papírem (je třeba trochu rozňahňat), potřeme rozšlehaným vajíčkem a poklademe oloupanými půlkami jablek, do kterých jsme nožem udělali zářezy a lžičkou odstranili jadřinec.

  3. Vše bohatě posypeme skořicovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30 min.

  4. Po upečení potřeme ještě horké marmeládou rozmíchanou s trochou vody, aby byla řidší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Rychlý podzimní jablkový koláč

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Irrenko, je to taková příjemná rychlovka a díky těm celým půlkám jablek dost vláčná:-p. Práce s těstem je sice trochu jiná než s klasickým kynutým, které se mi nelepí vůbec, toto jsem musela trochu rozpatlat na plech, ale výsledné chuti to vůbec neškodí :-)...jen asi třeba koláče nebo buchty a pod. bych z toho nedělala, na to ta konzistence těsta není moc šťastná...:-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Toho pomocníka jsem jednou koupila a pořád odkládám vyzkoušení, ale tenhle koláč vypadá suprově, takže přijde na řadu:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • isindy isindy(autorka receptu)

    taky lahvičku koupím, už jsem o tom přemýšlela...zatím mám různé tresti, i rumovou...ono to treochu vychází z dávné minulosti, alkohol jsem domů ze zásady nekupovala...:-//:-8...ale teď už je jiná přítomnost a tak by tu lahvinka mohla být ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ivi, díky. :yes: U nás jedu v rumu, tedy pouze na pečení, ale dávám ho do všech těst, krémů, náplní, snad kromě šlehačky, pak do kávy, do beznikového likéru a rozinky v rumu, těch mám vždy v zásobě celou sklenici. ;-):-)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Krása na pohled a určitě i na chuť. :yes: Jsem pro rum.:-D

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Jani, opisuji složení:
    kukuřičný škrob, kypřící látky (glukono-delta-lakton, hydrogenuhličitan sodný), přírodní identické aroma, protihrudkující látka (trikalciumfosfát) :-O teda to je chemie, matně se mi vybavují názvy ;-)
    v každém případě - funguje to ;-), mám doma v zásobě pro případ časové či surovinové nouze..a dnes jsem droždí zapomněla koupit...tak jsem sáhla do útrob skříně :-)
    no a k tomu rumu - to by určitě bylo vývorné - u nás je ale jen malá placatka na vánoce do cukroví, u nás "jede" spíš víno než tvrdý ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ivi, koláček vypadá velmi dobře, o fotografiích nemluvě, doslova podzimní scenérie :yes::-p Můžu se zeptat, co obnáší ten pomocník na kynutí? Předpokládám, že obsahuje sušené droždí a je v tom ještě něco navíc? Já se vždy jen spoléhám na klasické nebo sušené kvasnice, ani nevím, že něco takového existuje. + 2:yes: Marmeládku bych ředila rumem :-p;-)

    Odpovědět

  • jindra jindra(neregistrovaná)

    Ten se mi líbí, jdu na něj.

    Odpovědět

Tématické fráze: jablkový koláč koláč s půlkami jablek rychly jablkovy kolač podzimní buchta s jablky podzimní koláč podzimní koláče rychlí koláč z jablek rychlí jablkový koláč jablkoví koláč rychlý koláč zimní koláč sušená jablka koláč kolač ze sušených kvasnic jablkový nejlepší jablkové koláče rychly koláč s jablky zdravý jablkový koláč recept na rychlý koláč jablkový rychlý koláč jablkové moučníky

Zapomněl/a jsem heslo