Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 959 kJ / 3 336 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,24 g |
| Tuky | 134,18 g |
| Vláknina | 15,78 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 478 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 462,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky s cukrem, vanilkovým cukrem a solí ušleháme do tuha.
Krok 2: Postupně zašleháme žloutky, vodu, citronovou šťávu a olej.
Krok 3: Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme péct. Po upečení pocukrujeme.
Zveřejněno 25. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citrónka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzp1
Moje poznámka
Citrónka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzp1
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 7 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 35 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 37 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 38 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 39 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 40 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
citronová babeta hrnková,
moučníky,
domácí citronka,
cukroví citronky,
buchta citronka,
citronová buchta,
citronová babeta recept,
citronka buchta,
recepty moučníků,
hrnkova citrónka,
dort gargamel,
citronka do vodu,
oučník citrónka,
citronová buchta babeta,
recepty na moučníky,
citronová babeta hrnková dorty,
řezy gargamel,
hrnková babeta,
hrnkova citronová babeta,
citronová babeta
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
vejce,
sůl,
citron
Komentáře (15)