

Citrónová buchta--
Suroviny
- 450 g polohrubé mouky
- 1 lžička sody
- 170 g krystalového cukru
- 2 vejce
- 100 ml olej
- 250 ml smetany na vaření
- 1 citron (kůra a šťáva)
- trochu mléka
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny smícháme v těsto, je-li příliš husté, zředíme trochu mlékem.
Nalijeme do menšího hlubšího plechu vyloženého papírem na pečení a upečeme na 180°C cca 20-25 minut, do zezlátnutí povrchu. Po vychladnutí pocukrujeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Citrónová buchta--
-
+2
-
kucharka, tobě taky!!
-
A proč bych kopírovala své recepty na jiné stránky?
Jako autorka maminčiných receptů dodávám, že to nikdy nedělám.
Proti postupu co popisuje Jana Remková nic nemám, jenom "zcizování" fotek mi dost vadí. Naštěstí jsem přišla pozdě a neviděla ji tady.
Všem přeji úspěšné vkročení do nového roku!
-
Ježiš..to by pak snad mohla autorka i napsati ne?Jsou tady autoři, kteří mají recepty i na jiných stránkách,ale na férovku to přiznají.
A pokud není autorem,tak se to původnímu autorovi nemusí vůbec líbit,pokud jí k tomu nedal svolení.Tak se nediv,že se to tu hlídá.
-
No a? Moc to hrotíte,děláte jako byste tu šéfovali...Místo toho ,aby jste byli rádi že přibyl další recept.Třbea to je od té samé autorky ale nechtělo se jí to psát jinak tak to jen zkopírovala!
-
Radko, v podstatě nevidím problém v tom, že sis půjčila recept odjinud. To občas děláme všichni, ale uvedeme zdroj, popřípadě autora a hlavně, upečeme si to, uvaříme si to a vyfotíme sami. Pak je to v naprostém pořádku. tak snad..pro příště
-
To se nedělá, kopírovat recepty. Tady je důkaz .... okopírováno z Maminčiných receptů a dokonce i s fotografií
-
Citronová buchta
Ingredience
450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka
Opsáno z "maminčiných receptů"
Postup
Všechny suroviny smícháme v těsto, je-li příliš husté, zředíme trochu mlékem.
Nalijeme do menšího hlubšího plechu vyloženého papírem na pečení a upečeme (180°C, 20-25 minut) do zezlátnutí povrchu.
Po vychladnutí pocukrujeme. -
Pokud sem dáš recept z jiných stránek, uveď prosím zdroj. Fotky tady dáváme pouze vlastní, proto prosím o odstranění fotky, která pochází z maminčiných receptů