Postup přípravy
Krok 1: Hmotu rozdělíme na menší díly a ty obarvíme na požadované odstíny.
Krok 2: Poté uválíme z jednotlivách barev provázky, max. 1cm silné, které stočíme do velkého provazce a tento srolujeme zpět koule.
Krok 3: Vše znovu lehce stlačíme, aby se jedlotlivé provazce opět slepily (již nehněteme), poválíme po podložce do kompaktní koule a tu vyválíme do plátu. Čím budou provázky tenčí, tím jemnější bude mramorování.
Krok 4: Lze také např. stočit po menších svazcích 2-3 provázky a pak teprve více těchto již barevnách provázků srolovat dokupy.
Krok 5: Další možnost – pokud chcete jen jemné melírování základní barvy, např. na vodu, bude základní barva silnější provázek a okolo něj jen omotat tenký jiný odstín (tmavší či světlejší či oba), vše zase srolovat do koule a vyválet.
Krok 6: Bule-li melírování příliš hrubé a výrazné, můžete první plát opět stolovat do provázku, ten smotat do koule a vyválet opět. Možností je mnoho, pokaždé bude výsledek jiný. Chce to zkoušet a hrát si.
Krok 7: Z odkrojené části po potažení dortu lze po očištění od drobečků a případně kousků krému jen jednotlivé kusy zmáčknutím spojit k sobě a vyválet z nich ruličku, která se dává okolo korpusu na začištění spodního lemu – zachová si stopy melíru a bude korespondovat s potahem.
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melírování potahovací hmoty na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N71L
Moje poznámka
Melírování potahovací hmoty na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N71L
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 11 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno 7. 12. 2025 01:09:02
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 5 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 10 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 10 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 10 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 10 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 11 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 11 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 11 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 11 hodinami
Tématické fráze:
potahovací hmota na dorty recept,
potahová hmota k2,
potahovací hmota na dorty,
potahovací hmota k2,
melírování marcipánu,
potahovací hmota ze sušeného mléka,
potahovací hmota,
potahová hmota varna,
potahová hmota z marsmallow,
potahovací hmota k2 recept,
potahovací hmota na dort,
navod na potahovaci hmota na dort,
marsmallow,
formix potahovací hmota na dorty,
mramorování potahové hmoty,
melirování,
melírovaný marcipán,
potahovací hmota varna,
potahovací hmota recept,
potahová hmota na dort k2
Suroviny:
hmota potahovací,
marcipán falešný,
formix,
bonbony,
potravinářské barvivo
Komentáře (10)