Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Není vhodnější recept k podzimnímu večeru než pomalu pečené hovězí, koupající se v lahvi červeného vína s krásně oranžovou mrkví. Tradiční francouzský recept připravte k romantické večeři, váš protějšek si vás zamiluje na první ochutnání.
Suroviny
Porce: 8
Nutriční hodnoty
Energie | 17 779 kJ / 4 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 358,66 g |
Tuky | 234,07 g |
Vláknina | 20,55 g |
Cholesterol | 880 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 11,60 g |
Sacharidy | 51,72 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2017 15:24
Dnes nás tímto jídlem pohostila dcera. Skvělé, oblizovali jsme se až za ušima. Hned jsem si šla recept najít a určitě vyzkouším taky.
11. 5. 2016 05:44
Aha....děkuji chocolate... ,ale tím se nemění nic na tom, že ten odkaz od Elizy na autorku receptu,
ukazuje pouze titulní stránku časopisu Instinkt.
10. 5. 2016 21:20
gillan63: Cely recept se da najit jako nazorny videorecept i na youtube.
10. 5. 2016 19:33
Elizo, prosím tě ,kde mám hledat ten odkaz na autorku tohoto receptu ? Já když kliknu na ten odkaz který si zadala ,tak se mi objeví hlavní stránka časopisu Instinkt, ale toho receptu se tam nikde nemohu dohledat ....díky
12. 11. 2015 12:43
Tento recept je fakt famozní.Vařit neustále z hovězího guláš,už je opravdu nuda.Elizo moc díky za inspiraci,televizní pořad Prostřeno Tě potřebuje !!!
11. 11. 2015 08:39
Pekla jsem 2,5h. a bohatě to stačilo. Maso se rozpadalo a omáčka nebyla potřeba redukovat, ani ředit - z trouby to šlo rovnou na talíř. Žampiony opečené společně se šalotkou jsem nechala asi hodinku péct s masem a bylo to famózní. Opravdu recept, který stojí za ochutnání. Moc chválím a děkuji:) U manžela jsem si náramně šplhla.
24. 10. 2015 15:38
Ja jsem k tomu udelala,sladky brambory-bataty.Upekla jsem je v alobalu.Pak jsem je oloupala a nakrajela na platky,ani jsem je nesolila,opravdu vyborna kombinace
kasiopea:
22. 8. 2015 12:38
Mila: Cela lahev, ja mam dokonce podle fr.receptu vina litr, tedy na toto mnozstvi masa. Ale zalezi i na tom, jak moc mas rada chut cerveneho vina v pokrmech, muzes ho dat i mene a pridat vice vyvaru, bude to mene "ovinene". Ovsem i chut pak bude ve finale jina, vino tomu da ten spravny smak. Ono tam totiz zase neni az tolik moc koreni, tedy porad vzhledem k mnozstvi masa, chut jidlu prave dodava ono vino a kombinace salotek se zampiony.
22. 8. 2015 09:00
Prosím vás a kolik se tam dává toho vína? Celá láhev? Děkuji za odpověď!
19. 2. 2015 12:37
Robila som znova,tak pridávam ešte jednu fotku Je to skvelé jedlo
10. 1. 2015 13:52
skvělé... inspirován "burgunskou" v restaurací si říkám: "však v originále to bude asi nějak jinak" Richtig. Slaninu jsem však neměl - . Ale zkuste přidat brusinky (předem namočené). Dělám to z kližky - famózní.... jako variaci na "osobuko". 1000x
9. 9. 2014 11:46
měli jsme nedávno. Vynikající
31. 8. 2014 13:22
Dneska jsem zkoušela k obědu... A teda musím říct, že to bylo grandiozní Jsem kuchařka - začátečník a hovězího jsem se bála, ale podle tohoto receptu jsem to zvládla perfektně... moc děkuji za recept, který si přidávám ke svým oblíbeným.
3. 4. 2014 13:26
Eli,zase jedna z tvojich špecialít (tým nemyslím,že ty si to jedlo vymyslela ) ale vložila si to sem a bolo to fakt výborné
Šak 35 bodov hovorí za všetko
Postup som tento raz dodržala do bodky
28. 12. 2013 15:01
Vynikající nejprve na mne recept působil tak nějak složitěji ale zdání klame. Děkuji za recept,jelikož všem doma moc chutnalo,budu dělat častěji.
foto dodám.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Kořeněné kuřecí nudličky v pánvi
Přidáno před 1 hodinou

Pomazánka z králičího masa
Přidáno před 13 hodinami

Králík ve sladkokyselé omáčce s houbami
Přidáno před 18 hodinami

Ovesno-kokosové sušenky
Přidáno před 18 hodinami

Pečená zelenina s rybou
Přidáno 5. 7. 2022 07:39

Muffiny s čokoládovo-avokádovým krémem
Přidáno 5. 7. 2022 07:21
Právě bylo uvařeno:

Kuře na talíři
uvařil/a Nanda91
před 49 minutami

Sýrový koláč à la pizza
uvařil/a Jan Nemec
před 12 hodinami

Fazolkový salát se sýrem a vejci
uvařil/a migro
před 12 hodinami

Univerzální těsto na koláče, buchty, vdolky a sladké knedlíky
uvařil/a Werena
před 13 hodinami

Jahodová buchta hrnková rychlá
uvařil/a PetraCy
před 13 hodinami

Vydatná vločková polévka s česnekem
uvařil/a TedUL
před 14 hodinami

Hospodský zelný salát
uvařil/a Mettynka
před 14 hodinami

Americké okurky
uvařil/a Mettynka
před 14 hodinami

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
uvařil/a veverka1953
před 14 hodinami

Okurkový salát
uvařil/a Janule25
před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovezi po burgundsku hovězí po burgundsku originální recept hovezi po burgundsku recept hovězí maso po burgundsku burgundská hovězí pečeně hovězí po burgundsku pohlreich maso po burgundsku burgundská pečeně hovězí po burgunsku recept hovezi po burgundsku burgundská hovězí pečeně recept hovezi pecene po burgundsku hovězí po burgunsku recept hovezí maso po burgunsku hovězí po burgundsku recepty recepty hovezi po burgundsku vepřové maso po burgundsku vepřové po burgundsku burgundské hovězí maso po burgunsku
Suroviny: špička hovězí, slanina, víno červené, vývar hovězí, žampióny, mrkev, cibule, česnek, protlak rajský, cibule šalotka, mouka hladká, tymián čerstvý, bobkový list, máslo, olej, pepř, sůl
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYoE
46 názorů