Postup přípravy
Zveřejněno 30. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí želé hadi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wxRm
Moje poznámka
Domácí želé hadi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wxRm
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 6 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 4 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 2 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 2 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 2 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 3 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 3 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 4 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 5 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 5 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí želé bonbony recept,
domácí želé,
domácí želatinové bonbony,
domácí žele bonbony,
domácí želatina,
želatinové bonbony recept,
domácí gumoví medvídci recept,
recept na želé,
domácí želatinoví medvídci,
želé bonbony recept,
domaci zele medvídci,
recept na želatinové bonbony,
domaci želé bombony,
želatinoví medvídci recept,
žele domácí,
domácí žele na dort,
recept na domácí želé bonbony,
jak udělat zele,
želatinoví medvídci,
zele recept
Suroviny:
šťáva jahodová,
šťáva limetková,
cukr krupice,
želatina,
silikonové formičky
Komentáře (24)
Dnes jsem vyzkoušela želatinu na salámovou nebo vaječnou tlačenku - 20 g. Odšťavnila jsem mrkev a jablka - šťáva celkově 400 ml, přilila 100 ml sirupu aby bylo celkem 500 ml. Přidala 10 lžic cukru, 2 lžíce šťávy z citronu a použila 2 sáčky želatiny po 20 g, které jsem nasypala ke šťávě, zahřívala do rozpuštění cukru a želatiny, pak nalila na silnou potravinovou fólii na podnos asi 30 x 25 cm, vrstva něco kolem půl centimetru. vše krásně ztuhlo, dobře se nakrájeli hadi. Moc dobré, ale není jak gumoví medvídci, tak možná zkusit přidat ještě jeden sáček želatiny.
Zde je podrobný recept - kombinace čerstvé ovocné šťávy a alkoholu.
http://www.cuketka.cz/?p=690
celé to je převzaté z tohoto článku. podle postupu, uvedeného v článku, jde spíše o želatinu a ne o dortové želé - podle doby tuhnutí