Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků, kdy se stoly prohýbají pod tíhou sladkostí.
Postup přípravy
Krok 1: Kapry nafiletujeme a hodně osolíme.
Krok 2: Vložíme do nádoby a dáme do lednice.
Krok 3: Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme zpět do lednice.
Krok 4: Opět za dva dny vyjmeme z lednice a zbavíme ryby kostí a kůže.
Krok 5: Nakrájíme na proužky nebo kostičky a vkládáme do nádoby střídavě po vrstvách - řada ryby, na to na proužky cibule, koření od každého asi 4 kousky, zelí (strouhaná zelenina - nemusí být).
Krok 6: Zalijeme nálevem připraveným svařením 1 dílu octa a 4 dílů vody a soli.
Krok 7: Přidáme bobkový list, nové koření celé, celý pepř a uzavřenou nádobu dáme do lednice.
Krok 8: Již za 4 dny si můžeme pochutnat na zavináčích. Příloha: rohlík
Zveřejněno 25. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlOK
Moje poznámka
Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlOK
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zázvorem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené tortilly s tuňákem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Škvarkovka podle dědečka
Přidáno před 13 hodinami
Fofrová nivová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka s pudinkem
KoRaNiSaH před 1 hodinou
Nejlepší špenát
[email protected] před 1 hodinou
Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
Fitulka před 2 hodinami
Pohanka s restovanou zeleninou
Fitulka před 2 hodinami
Středomořský rajčatový salát
Fitulka před 2 hodinami
Žitný chleba
jitka1963vlasim před 2 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Fitulka před 2 hodinami
Cukrová poleva na perníky
Kaill před 4 hodinami
Kroupy s houbami a uzeným masem
Fitulka před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
zavináč,
výroba zavináčů,
zavináče,
zavináče recept,
matesy z kapra,
nálev na zavináče,
nakladany kapr,
výroba domácích zavináčů,
zavinace z bile ryby,
recept na zavináče,
matjesy z kapra,
zavinače z cejnů,
jak udělat zavináč,
recept zavináče,
zavinac recept,
rybí zavináče,
kapr v nálevu,
jak vyrobit zavináče,
recepty zavináče,
jak udělat zavináče
Suroviny:
kapr,
sůl,
ocet,
cibule,
zelí kysané,
zelenina kořenová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Postup popsala Zdenka +++ , děláme to stejně , jen z bílé ryby .
Chytání plevených rybek je manželčina oblíbená zábava , tak těch máme nejvíce .O teplotě nálevu se již tady psalo .
A hodně nasolit , jak píše Zdenka+++ , není třeba se bát .
Solím opravdu pořádně .Ryba si vezme soli kolik potřebuje , nepřesolí se .Navíc sůl rybu očistí a vytáhne tekutinu , čímž se rybí maso stane pevnější.Octový nálev tenké kostičky rozpustí , velké kosti změknou a uvolní se ve svalovině . Dají se pak pěkně vytáhnout .Ostatní je v receptu Zdenky+++.
Ještě jednou Zdenko+++