Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

Zdenka +++ Kuchařka: Zdenka +++

asi 20 kusů Ryby 22 názorů

Suroviny

2 kapry
sůl (dle potřeby)
ocet
cibule (dle potřeby)
kysané zelí v sáčku
kořenová zelenina (nemusí být)
bobkový list (dle potřeby)
nové koření celé (dle potřeby)
celý pepř (dle potřeby)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapry nafiletujeme a hodně osolíme.

  2. Vložíme do nádoby a dáme do lednice.

  3. Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme zpět do lednice.

  4. Opět za dva dny vyjmeme z lednice a zbavíme ryby kostí a kůže.

  5. Nakrájíme na proužky nebo kostičky a vkládáme do nádoby střídavě po vrstvách - řada ryby, na to na proužky cibule, koření od každého asi 4 kousky, zelí (strouhaná zelenina - nemusí být).

  6. Zalijeme nálevem připraveným svařením 1 dílu octa a 4 dílů vody a soli.

  7. Přidáme bobkový list, nové koření celé, celý pepř a uzavřenou nádobu dáme do lednice.

  8. Již za 4 dny si můžeme pochutnat na zavináčích. Příloha: rohlík

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 91 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

  • Zdenka1 Zdenka1

    Zavináče dělám podle tvého receptu již dlouho a až teď jsem si všimla, že jsem zapomněla ohodnotit. Posílám pochvalu:yes: a přidávám bodík. Všichni, kteří ochutnali říkali, že jsou lepší než kupované<3. Koření svařím v nálevu, přecedím a nechám vychladit. Studeným nálevem zaleju rybu. Z takto připravených zavináčů dělám i rybí salát.

    Odpovědět

  • zewlis zewlis(neregistrovaný)

    Není to moc rozblentany z toho kapra přece jen je to mastný o proti bilim rybám.....:-O:-//

    Odpovědět

  • Dagmar Masliková Dagmar Masliková(neregistrovaný)

    :-))naprosto úžasný recept!Každému doporučuji.První várku jsem dělala ze 6ti kaprů,jen se po nich zaprášilo.Zrovna jsem zadělala druhou a bude jen na chut-ze dvou a půl kapra. Moc děkuji autorovi!

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(autor receptu)

    Helena, to nevim jestli se dá dat hlávkové děláme to jen ze sáčku :-K

    Odpovědět

  • Helena Helena (neregistrovaný)

    Právě se na ten Váš recept chystám, nasolila jsem naporcocvaného kapra. Jsem sama zvědavá a už se těším. Chtěla jsem se prosím zeptat, dalo by se tam dát hlávkové zelí? Děkuji za odpověd a dám vědět, zda jsem to zvládla. P a Přeji hezký večer, všem a díky. Helena

    Odpovědět

  • jajjina jajjina

  • Zdenka +++ Zdenka +++(neregistrovaný)

    Jana Remková, :-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Śmankote, jak jsem to mohla přehlídnout?:-O:yes::yes:

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    keler je na zavináče nejlepší

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(autor receptu)

    jiří díky za bodík:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

    Zde si všichni tykají .:-)) Tykání je zde normální .:-K
    Postup popsala Zdenka +++ , děláme to stejně , jen z bílé ryby .
    Chytání plevených rybek je manželčina oblíbená zábava , tak těch máme nejvíce .O teplotě nálevu se již tady psalo .
    A hodně nasolit , jak píše Zdenka+++ , není třeba se bát .
    Solím opravdu pořádně .Ryba si vezme soli kolik potřebuje , nepřesolí se .Navíc sůl rybu očistí a vytáhne tekutinu , čímž se rybí maso stane pevnější.Octový nálev tenké kostičky rozpustí , velké kosti změknou a uvolní se ve svalovině . Dají se pak pěkně vytáhnout .Ostatní je v receptu Zdenky+++.
    Ještě jednou Zdenko+++ :yes: . Bodík jsem již dal .:-K

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Jirko-jak řekneš tak udělám.:-OVěřím rybářovi;-)Jiří-můžu tykat?:-8

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

    Nálev máme obvykle připravený předem a uložený ve spíži a tam je chladno , tak jsem napsal chladný .Rozhodně by se ryby na zavináče neměly zalévat horkým nálevem .Zde se jistě shodneme . ;-)

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(autor receptu)

    manžel dává vlažný lák :-p

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Alespoň se člověk něco přiučí;-), já jsem vždy myslela, že na rybu se leje vlažný.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zavináč výroba zavináčů zavináče zavináče recept matesy z kapra nálev na zavináče nakladany kapr výroba domácích zavináčů zavinace z bile ryby recept na zavináče matjesy z kapra zavinače z cejnů jak udělat zavináč recept zavináče zavinac recept rybí zavináče kapr v nálevu jak vyrobit zavináče recepty zavináče jak udělat zavináče