Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 512 kJ / 5 142 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 7,70 g | 
| Tuky | 207,63 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 648 mg | 
| Sodík | 75 mg | 
| Sůl | 0,18 g | 
| Sacharidy | 810,58 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nachystejte si misku nebo jinou nádobu s ledově studenou vodou a postavte v blízkosti sporáku.
	Krok 2: Vymažte máslem plech o velikosti cca 30 x 20 cm  nebo čtvercovou dortovou formu 25 x 25cm.
	Krok 3: Vložte všechny ingredience, kromě vanilky, do velkého hrnce se silným dnem a přiveďte k varu. Musí se to stále míchat.
	Krok 4: Vařte 12 - 20 minut, stále míchejte, dokud směs nezezlátne a dokud nedosáhnete teploty 115°C (soft ball na cukrářském teploměru). Zkouška je, když trochu dáte do té nachystané studené vody, ono to trošku zchladne a když to vytáhnete, tak je takové mačkací jako hodne žužlavá karamelka. Jak dlouho potrvá, než se to dostane na správnou teplotu,  závisí na tom, jak moc to vaří a taky jaký je hrnec.
	Krok 5: Jakmile dosáhnete teploty 115-118°C, sundejte hrnec opatrně ze sporáku a vmíchejte vanilku.
	Krok 6: Pomocí elektrického šlehače (jde to i obyčejnou vařečkou, ale potrvá to mnohem déle) šlehejte tu hmotu asi pět minut. Musí se to podobat konsistencí hustějši nutele. Tahle hmota je stále dost horká, takže opatrně presunout z hrnce do vymazaného plechu.
	Krok 7: Rozetřít a namačkat a uhladit vrch jak nejlíp se vám povede.
	Krok 8: Nechte to vychladit v lednici cca 2 hodiny. Když se to tam nechá déle, bude to příliš tvrdé na krájeni a budete to muset nechat v pokojové teplotě trochu povolit (může se to rosit, ale toho se nebojte, ono to pak zase uschne).
	Krok 9: Nakrájejte na čtverečky a dobrou chuť.
Zveřejněno 27. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vanilkové karamelky - fudge
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8oM
Moje poznámka
					
				
Vanilkové karamelky - fudge
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8oM
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							karamelky, 
						
						
							domácí fudge, 
						
						
							fudge.cz, 
						
						
							karamely recept, 
						
						
							recept na cokoladove fudge, 
						
						
							výborné domácí karamelky, 
						
						
							recept cukr softball, 
						
						
							fudge.czrecept, 
						
						
							recept na domácí karamelky, 
						
						
							fuage, 
						
						
							domaci fudge recept, 
						
						
							karamelky recept, 
						
						
							recept na fudge moučník, 
						
						
							youtube
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							mléko kondenzované, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr, 
						
						
							extrakt vanilkový
						
					
	
			
Komentáře (7)
250 gr. pozdravujem Jozef