Suroviny pro 35
35
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 077 kJ / 4 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,97 g |
Tuky | 197,69 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 642 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 593,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: 4 žloutky vymícháme s 15 dkg cukru. Pomalu přidáváme vlahou vodu a olej až do zpěnění. Pak přidáme po částech hladkou mouku. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao.
Krok 2: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, rozdělíme ho na půlku a jemně vmícháváme do tmavého a světlého těsta. Hmotu nalijeme do předem připravených (sádlem vymazaných a moukou vysypaných)
2 forem na srnčí hřbet. Dáme péct do teplé trouby. Krok 3: Elektrickou troubu nastavíme na 170°C a pečeme přibližně 40-45 minut. Jsem zvyklá, že po 30 minutách si pečení hlídám i když mezi tím dělám náplň. Krok 4: V 1/4 mléka uvaříme pudink (pudink nejdříve v hrníčku rozmíchám s troškou mléka). Po uvaření odstavíme a přidáme do něj polovinu cukru (10 dkg, rum a vanilkový cukr, vše spojím). Pudink necháme vychladnout, občas ho promícháme, aby se na něm neudělal škraloup. Krok 5: Máslo utřeme s druhou polovinou cukru (10 dkg). Do másla pomalu přidáváme vychladlý pudink a zbylý žloutek. Upečené hřbety vyklopíme na vál, necháme vystydnout. Krok 6: Po vystydnutí krájíme po rýhách. Natíráme náplň na světlý kousek, pak tmavý (někdy kostky natírám i dobrou domácí rybízovou marmeládou a na ni natírám krém). Nakonec ozdobíme zbylou náplní.
2 forem na srnčí hřbet. Dáme péct do teplé trouby. Krok 3: Elektrickou troubu nastavíme na 170°C a pečeme přibližně 40-45 minut. Jsem zvyklá, že po 30 minutách si pečení hlídám i když mezi tím dělám náplň. Krok 4: V 1/4 mléka uvaříme pudink (pudink nejdříve v hrníčku rozmíchám s troškou mléka). Po uvaření odstavíme a přidáme do něj polovinu cukru (10 dkg, rum a vanilkový cukr, vše spojím). Pudink necháme vychladnout, občas ho promícháme, aby se na něm neudělal škraloup. Krok 5: Máslo utřeme s druhou polovinou cukru (10 dkg). Do másla pomalu přidáváme vychladlý pudink a zbylý žloutek. Upečené hřbety vyklopíme na vál, necháme vystydnout. Krok 6: Po vystydnutí krájíme po rýhách. Natíráme náplň na světlý kousek, pak tmavý (někdy kostky natírám i dobrou domácí rybízovou marmeládou a na ni natírám krém). Nakonec ozdobíme zbylou náplní.
Zveřejněno 13. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin metrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EkK
Moje poznámka
Maminčin metrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EkK
Nejnovější recepty
Pórkový krém
Přidáno před 35 minutami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 4 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 5 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 6 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Moanka před 30 minutami
Sýrové pletýnky s párkem
Fitulka před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 2 hodinami
Ořechový dort s pudinkovým krémem
lucy.lashing před 2 hodinami
Pomerančová bábovka (hrníčková)
Rabik před 4 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 4 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 18 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 21 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 22 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 22 hodinami
Tématické fráze:
srnčí hřbet metrový řez,
metrový koláč,
metrový řez,
metrovy kolac recept,
metrovka recept,
nejlepsi metrove rezy,
doba peceni metrovky,
ořechový koláč maminčiny recepty,
recept na metrový koláč,
videorecept na metrový koláč,
nejlepší metrový koláč,
maminčin jablečný koláč,
metrove rezy,
nejrecept metrový koláčky,
metrové řezy videorecept,
videorecept nametrový koláč,
nejlepsi recept na metrovy srnci hrbet,
nejlepsi recept metrove rezy,
srnčí hřbet metrový řez s pudinkem,
metrovy hrbet
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr vanilkový,
rum,
kakao
Komentáře (3)