Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 768 kJ / 4 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,82 g |
Tuky | 392,94 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 2,04 g |
Sodík | 752 mg |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 221,40 g |
Postup přípravy
Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, boky formy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, nebo můžete komplet celou formu vymazat a vysypat, pokud nemáte pečící papír.
Vejce s cukrama šleháme déle, aby vznikla hutnější bílá pěna, čím déle, tím líp, pak přidáme olej a nakonec mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Krok 2: Těsto vlijeme do formy, stěrkou těsto jemně nahrneme ze středu ke kraji, aby se při pečení uprostřed korpus nevyboulil a pečene při 170°C, cca 30-40min, podle trouby, zda je upečeno, vyzkoušíme píchnutím špejle.
Po upečení korpus vyndáme a necháme vychladit, po vychladnutí 1-2 prokrojíme, záleží jak je korpus vysoký. Já prokrojila 1x. Krok 3: Vyšleháme kelímky pařížské šlehačky, bílé šlehačky, do každé vždy pro jistotu tuhosti a vyšlehání nasypu trochu ztužovače.
Spodní korpus natřeme silnější vrstvou pařížské, přiklopíme dalším plátem korpusu, vršek a boky dortu namažene zbylou pařížskou, ale ješte trochu necháme na zdobení.
Pak podle libosti zdobíme na střídačku světlou, tmavou.
Zveřejněno 16. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PVNl
Moje poznámka
Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PVNl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 39 minutami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ševcovský mls II.
redwinn před 11 minutami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 12 minutami
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 42 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 47 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 59 minutami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 3 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 3 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 4 hodinami
Tématické fráze:
čím nahradit ztužovač šlehačky,
jak nahradit ztuzovac slehacky,
dezert harlekýn,
čím vysypat formu,
cim vymazat dortovou formu,
čím vysypat dortovou formu,
čím vysypat formu na dort,
pařížská šlehačka kunín diskuze,
dezert z pařížské šlehačky,
dezert harlekýn recept,
cim nahradit ztuzovace slehacky,
cim nahradit ztuzovac do slehacky,
čim vymazat formu,
recept harlekýn vysoký korpus,
harlekýn recept,
lehký harlekyn dort,
čím vymazat formu na koláč,
čím vysypat dortovou formu ?,
pařížská šlehačka kunín recept,
čím vymazat formu na dort
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
kakao,
olej,
šlehačka pařížská,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky
Komentáře (5)