Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"

sheenaa Kuchařka: sheenaa

Doba přípravy: 30 min 6 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 4 názory

Suroviny

Těsto na dortovou formu o průměru 22cm:
4 vajíčka
100 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
110 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
20 g kakaa
3 lžíce oleje
Na ozdobu:
2 kelímky pařížské šlehačky Kunín
2 kelímky minimálně 33% smetany ke šlehání
trochu ztužovače šlehačky v pytliku
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme troubu na 170°C
    Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, boky formy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, nebo můžete komplet celou formu vymazat a vysypat, pokud nemáte pečící papír.

    Vejce s cukrama šleháme déle, aby vznikla hutnější bílá pěna, čím déle, tím líp, pak přidáme olej a nakonec mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.

  2. Těsto vlijeme do formy, stěrkou těsto jemně nahrneme ze středu ke kraji, aby se při pečení uprostřed korpus nevyboulil a pečene při 170°C, cca 30-40min, podle trouby, zda je upečeno, vyzkoušíme píchnutím špejle.
    Po upečení korpus vyndáme a necháme vychladit, po vychladnutí 1-2 prokrojíme, záleží jak je korpus vysoký. Já prokrojila 1x.

  3. Vyšleháme kelímky pařížské šlehačky, bílé šlehačky, do každé vždy pro jistotu tuhosti a vyšlehání nasypu trochu ztužovače.
    Spodní korpus natřeme silnější vrstvou pařížské, přiklopíme dalším plátem korpusu, vršek a boky dortu namažene zbylou pařížskou, ale ješte trochu necháme na zdobení.
    Pak podle libosti zdobíme na střídačku světlou, tmavou.

Poznámka

Výborný, rychlý a hlavně lehký dezert:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"

Tématické fráze: čím nahradit ztužovač šlehačky jak nahradit ztuzovac slehacky čím vysypat formu dezert harlekýn cim vymazat dortovou formu čím vysypat dortovou formu pařížská šlehačka kunín diskuze dezert z pařížské šlehačky cim nahradit ztuzovace slehacky cim nahradit ztuzovac do slehacky recept harlekýn vysoký korpus harlekýn recept lehký harlekyn dort čím vysypat formu na dort čím vymazat formu na koláč čím vysypat dortovou formu ? pařížská šlehačka kunín recept čím vymazat formu na dort čím nahradit ztuzovac čim vymazat formu

Zapomněl/a jsem heslo