

Roštěnky v marinádě
Suroviny 8 porcí
- 8 plátků hovězí roštěnky
- Marináda:
- 250 ml oleje
- 1 malá majonéza (100 ml)
- 1 polévková lžíce solamyl
- 2 velké stroužky rozmačkaného česneku
- 1 kávová lžička grilovacího koření
- 1/2 kávové lžičky přípravku koření KŘEHKÉ MASO - nemusí být
- 1/2 kávové lžičky koření 7 pepřů
- trochu sojové omáčky
- 1 kávová lžička majoránky
Postup přípravy receptu
Suroviny na marinádu rozšlehat.
Roštěnky naklepeme, osolíme, namáčíme v marinádě a skládáme na sebe do misky.
Roštěnky musí být zalité marinádou. Přikryté necháme do druhého dne uležet.
Na pánev dáme trochu oleje, přidáme olej z marinády a roštěnky opečeme.
Jako příloha brambory,hranolky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Roštěnky v marinádě
-
Evi,takhle se to špatně určuje.Chtělo by to foto,až budeš mít.
-
eva hubova:Já si ale taky myslím, že jde o saturejku horskou - prohlédni si tyhle obrázky k ní - http://www.google.cz/search?q=saturejka+horsk%C3%A...
-
Všem díky
Tak jsem se dívala na různé bylinky a podle fotek a popisu by to mohl být nějaký druh mateřídoušky nebo ještě nízký tymián -
Saturejka horská,mám ji na zahradě a je to trvalka na rozdíl od saturejky zahradní.Kvete bíle až dorůžova.Majoránka kvete bíle,i když může mít někdy trochu narůžovělý květ,dle místa růstu.Saturejka horská roste na Balkáně v podhorských oblastech.U nás může někdy vymrzat.Je super,doporučuji.Zdravá,chutná i proti nadýmání.
Krásný recept. -
eva hubova- není to náhodou oregáno, taky ho mám na zahradě,
-
Evi
marinády tohoto typu mám v oblibě
+
-
Evi,už je naložené,zajtra bude k obedu
-
krásně to vypadá... vyzkouším
-
Práve som kúpila hovädzie,tak ukladám
Veľmi zaujímavá marináda
-
Já teda nevím.Já jsem jí dostala s tím že je to čubrika.Na zimu se zatáhne do země,kvete drobným fialovým květem a voní jak majoránka.Dobromysl to není ,ten sbírám a suším na čaj.Tohle je asi15cm vysoké a roste to spíš do šířky.Já si ji suším doma a zamražuji.V Kauflandě jsem mezi bylinkami viděla sáček s nápisem Čubrika,tak jsem myslela že to je sušená.Takže já používám to co mi roste na zahradě a nevím co.Budu teda pátrat dál.Vám všem se omlouvám za mylnou informaci a když ta moje bylina voní jak majoránka tak v receptu to přepíšu.
a díky za bodíky
-
gmptop "šarená sůl" mi říká ještě méně, než čubrica.
Ale čubricu už jsem používala. Evi, hned bych si dala
-
Evi, bylinka podobná majoránce, trvalka, je oregano (dobromysl)
Čubrica je opravdu směs koření a bylinek.
-
eva asi má na myslí saturejku, která je u čubrici dominantním kořením ve směsi. Osobně čubricu příliš nepoužívám, dávám pčednost "Šarenej soli" ve kterém má saturejka také nezanedbatelné místo. Miloš
-
Já pod názvem čubrica znám jen směs, např. http://koreni.cz/detail.php?pid=208&
-
Maruška má pravdu
http://www.koreni.cz/detail.php?pid=208