Postup přípravy
Z květákových růžiček si vykrájíme co možná nejvíc ploché řízečky o síle 1,5-2 cm. Zbylé kousky buď obalíme tak jak jsou nebo pokud již máme dost řízečků pro své strávníky, tak zbytek necháme do polévky. Krok 2: Řízečky obalíme v klasickém trojobalu a smažíme v horkém oleji. Krok 3: Brambory uvaříme do měkka. Vodu slijeme, brambory necháme "odpařit" a přímo do hrnce vhodíme kousek másla a hrst drobně nakrájených zelených bylinek (plochá petrželka nebo libeček nebo směs obojího). Hrnec uzavřeme, pevně uchopíme i s poklicí a pořádně zatřeseme. Krok 4: A teď už chybí jen pikantní omáčka, kterou smícháme z výše uvedených surovin. Přesné míry jsou zbytečné, záleží na chuti každého.
Zveřejněno 3. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené květákové řízečky, bylinkové brambory s máslem a pikantní omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY9k
Moje poznámka
Smažené květákové řízečky, bylinkové brambory s máslem a pikantní omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY9k
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 2 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 4 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 4 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 4 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 4 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 5 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Tématické fráze:
květákové řízečky,
kvetakova omacka s bramborem,
mleté květákové řízečky,
řízečky květák recept,
maslove brambory s bylinkami
Suroviny:
květák,
sůl,
olej,
brambory,
máslo,
bylinky zelené,
tatarská omáčka,
kečup ostrý,
okurky sterilované,
cibulka,
kapie sterilovaná,
cukr moučkový,
okurka čerstvá
Komentáře (2)