Postup přípravy
Z květákových růžiček si vykrájíme co možná nejvíc ploché řízečky o síle 1,5-2 cm. Zbylé kousky buď obalíme tak jak jsou nebo pokud již máme dost řízečků pro své strávníky, tak zbytek necháme do polévky. Krok 2: Řízečky obalíme v klasickém trojobalu a smažíme v horkém oleji. Krok 3: Brambory uvaříme do měkka. Vodu slijeme, brambory necháme "odpařit" a přímo do hrnce vhodíme kousek másla a hrst drobně nakrájených zelených bylinek (plochá petrželka nebo libeček nebo směs obojího). Hrnec uzavřeme, pevně uchopíme i s poklicí a pořádně zatřeseme. Krok 4: A teď už chybí jen pikantní omáčka, kterou smícháme z výše uvedených surovin. Přesné míry jsou zbytečné, záleží na chuti každého.
Zveřejněno 3. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené květákové řízečky, bylinkové brambory s máslem a pikantní omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY9k
Moje poznámka
Smažené květákové řízečky, bylinkové brambory s máslem a pikantní omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY9k
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 3 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 10 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 11 minutami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 15 minutami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 1 hodinou
Nadýchaný perník
ferda30 před 2 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 5 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
květákové řízečky,
kvetakova omacka s bramborem,
mleté květákové řízečky,
řízečky květák recept,
maslove brambory s bylinkami
Suroviny:
květák,
sůl,
olej,
brambory,
máslo,
bylinky zelené,
tatarská omáčka,
kečup ostrý,
okurky sterilované,
cibulka,
kapie sterilovaná,
cukr moučkový,
okurka čerstvá
Komentáře (2)