Nové brambory, upečené a mačkané s bylinkovým máslem

mika59 Kuchařka: mika59

Bramborová jídla 2 názory

Suroviny

800 g nových brambor (stejně velkých)
2 lžíce másla (měla jsem Ghí)
rovná lžička uzené papriky
půl lžičky sušeného česneku
3 lžíce nasekaných bylinek (pažitka, libeček, petrželka)
olej (nejlépe bylinkový)
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře očistíme a dáme do pekáčku. Pokapeme olejem a hodně osolíme. Všechny brambory dostatečně obalíme a dáme do předem vyhřáté trouby.

  2. Pečeme na 220 st. cca 35 - 40 minut. V polovině pečení brambory obrátíme. Mezitím rozpustíme máslo. Přidáme papriku, česnek, špetku soli a nasekané bylinky.

  3. Brambory naservírujeme na talíř, rozmáčkneme nebo roztrhneme vidličkou a polijeme bylinkovým máslem. Můžeme ještě horké posypat dobrým strouhaným sýrem, ale není to nutné. Podáváme se salátem nebo mlékem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 134 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nové brambory, upečené a mačkané s bylinkovým máslem

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Eja57: Ano přesně tak..dovedu se bramborami i přecpat. :-D A samozřejmě to zmačknutí do receptu dopišu :-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    My to máme stejně - brambory kdykoli, jakkoli a v jakémkoli množství:-D
    Jen bych možná doplnila do postupu - i když je to z názvu a fotky zřejmé - v poslední fázi bramborky trochu zmáčknout - já to dělám normálním mačkadlem na kaši...

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo