Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 915 kJ / 4 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,45 g |
| Tuky | 270,16 g |
| Vláknina | 31,30 g |
| Cholesterol | 887 mg |
| Sodík | 332 mg |
| Sůl | 0,98 g |
| Sacharidy | 372,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 170°C. Dortovou formu (26 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, sůl a vše promísíme.
Ve větším kastrolu rozpustíme máslo, přidáme kakao, zamícháme a přilijeme pivo. Krok 3: V misce lehce prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vmícháme do máslovo-pivní směsi. Tuto tekutou směs přidáme do mísy se sypkou směsí a dobře promícháme, aby se vše spojilo v hladké těsto. Přelijeme do dortové formy a dáme péct na cca 40 minut. Zda je dort hotový, vyzkoušíme špejlí (vytáhneme ji čistou). Necháme úplně vychladnout. Krok 4: Na krém nakrájíme čokoládu na malé kousky a přidáme máslo. Smetanu zahřejeme tak, aby se skoro vařila a přilijeme ji na čokoládu s máslem. Necháme půl minuty stát a pak začneme míchat. Mícháme stále, dokud není všechna čokoláda rozpuštěná a hladká. Necháme zchladnout. Když směs vychladne, ale není ještě tuhá, přidáme trochu rumu a vyšleháme. Směs o několik stupňů zesvětlí a vypadá jako krém. Krok 5: Korpus seřízneme, naneseme krém a ze seříznuté části uděláme drobenku (jde to dobře rozemnout mezi prsty) a posypeme, jako třeba krtkův dort. Ozdobíme podle nálady - tady gumoví červíci.
Ve větším kastrolu rozpustíme máslo, přidáme kakao, zamícháme a přilijeme pivo. Krok 3: V misce lehce prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vmícháme do máslovo-pivní směsi. Tuto tekutou směs přidáme do mísy se sypkou směsí a dobře promícháme, aby se vše spojilo v hladké těsto. Přelijeme do dortové formy a dáme péct na cca 40 minut. Zda je dort hotový, vyzkoušíme špejlí (vytáhneme ji čistou). Necháme úplně vychladnout. Krok 4: Na krém nakrájíme čokoládu na malé kousky a přidáme máslo. Smetanu zahřejeme tak, aby se skoro vařila a přilijeme ji na čokoládu s máslem. Necháme půl minuty stát a pak začneme míchat. Mícháme stále, dokud není všechna čokoláda rozpuštěná a hladká. Necháme zchladnout. Když směs vychladne, ale není ještě tuhá, přidáme trochu rumu a vyšleháme. Směs o několik stupňů zesvětlí a vypadá jako krém. Krok 5: Korpus seřízneme, naneseme krém a ze seříznuté části uděláme drobenku (jde to dobře rozemnout mezi prsty) a posypeme, jako třeba krtkův dort. Ozdobíme podle nálady - tady gumoví červíci.
Zveřejněno 31. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Halloweenský čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zNY
Moje poznámka
Halloweenský čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zNY
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 14 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 15 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 3 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 3 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 3 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 3 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 3 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 3 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Tataráček
magdalenka před 3 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 3 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
helloweensky dort,
haloweenský dort,
bozsky čokoládový korpus se zakysanou,
heloweensky dort,
hallowenský dort,
haloweenský dorty,
halloween sky dorty,
hallowinsky dorty,
recept na halowensky dort,
halowensky dort,
recept na hallowenský dort,
halloweenský dort černý,
halloveenský dort,
halloweenské pečení dortů,
halloweensky cukrovi,
haloweenský dort recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr přírodní,
prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
kakao,
pivo černé,
vejce,
smetana zakysaná,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
máslo,
rum
Komentáře (2)