Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 123 kJ / 1 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,66 g |
Tuky | 59,04 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 562 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 160,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tekvicu ošúpeme, vyčistíme a nastrúhame na hrubé rezance.
Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm. Krok 2: Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne navrstvíme ½ tekvice. Osolíme, okoreníme a posypeme sekaným kôprom.
Na to dáme na kolieska narezanú cibuľu a klobásu. Krok 3: Ďalšiu vrstvu bude tvoriť zvyšok tekvice a na ňu dáme zvyšok zemiakov. Osolíme a pofŕkame olejom. Krok 4: Zakryté dusíme v rúre na 180°C, kým zemiaky nebudú skoro mäkké. Krok 5: V smotane rozšľaháme vajcia a nalejeme na pečenú zeleninu. Dopečieme už nezakryté dozlata.
Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm. Krok 2: Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne navrstvíme ½ tekvice. Osolíme, okoreníme a posypeme sekaným kôprom.
Na to dáme na kolieska narezanú cibuľu a klobásu. Krok 3: Ďalšiu vrstvu bude tvoriť zvyšok tekvice a na ňu dáme zvyšok zemiakov. Osolíme a pofŕkame olejom. Krok 4: Zakryté dusíme v rúre na 180°C, kým zemiaky nebudú skoro mäkké. Krok 5: V smotane rozšľaháme vajcia a nalejeme na pečenú zeleninu. Dopečieme už nezakryté dozlata.
Zveřejněno 3. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékaná tykev s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XzGl
Moje poznámka
Zapékaná tykev s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XzGl
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 5 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 10 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 10 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 5 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 6 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 6 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 7 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 7 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 7 hodinami
Suroviny:
tykev,
brambory,
klobása,
smetana,
vejce,
cibule,
kopr,
sůl,
olej,
pepř
Komentáře (1)