Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 123 kJ / 1 463 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,66 g |
| Tuky | 59,04 g |
| Vláknina | 30,20 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 562 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 160,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tekvicu ošúpeme, vyčistíme a nastrúhame na hrubé rezance.
Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm. Krok 2: Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne navrstvíme ½ tekvice. Osolíme, okoreníme a posypeme sekaným kôprom.
Na to dáme na kolieska narezanú cibuľu a klobásu. Krok 3: Ďalšiu vrstvu bude tvoriť zvyšok tekvice a na ňu dáme zvyšok zemiakov. Osolíme a pofŕkame olejom. Krok 4: Zakryté dusíme v rúre na 180°C, kým zemiaky nebudú skoro mäkké. Krok 5: V smotane rozšľaháme vajcia a nalejeme na pečenú zeleninu. Dopečieme už nezakryté dozlata.
Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm. Krok 2: Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne navrstvíme ½ tekvice. Osolíme, okoreníme a posypeme sekaným kôprom.
Na to dáme na kolieska narezanú cibuľu a klobásu. Krok 3: Ďalšiu vrstvu bude tvoriť zvyšok tekvice a na ňu dáme zvyšok zemiakov. Osolíme a pofŕkame olejom. Krok 4: Zakryté dusíme v rúre na 180°C, kým zemiaky nebudú skoro mäkké. Krok 5: V smotane rozšľaháme vajcia a nalejeme na pečenú zeleninu. Dopečieme už nezakryté dozlata.
Zveřejněno 3. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékaná tykev s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XzGl
Moje poznámka
Zapékaná tykev s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XzGl
Nejnovější recepty
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 minutou
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 37 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 2 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 6 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 6 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 13 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 16 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Suroviny:
tykev,
brambory,
klobása,
smetana,
vejce,
cibule,
kopr,
sůl,
olej,
pepř
Komentáře (1)