Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly, jako maso s klobásou a cibulí a oloupané brambory na silnější díly o velikosti zhruba jako maso.
Krok 2: Připravené suroviny napichujeme střídavě na špejle. Vždy začínáme i končíme bramborou. Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti, posypeme nasekaným česnekem, zakapeme nebo potřeme hořčicí, zabalíme do alobalu (po porcích) nebo pečícího papíru a pečeme na plechu v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 40 minut.
Krok 3: Maso můžeme použít i drůbeží, jehněčí... a to i v kombinaci s vepřovým masem.
Krok 4: Hotové balíčky dáváme na talíř, kdy si je každý sám rozbalí (pozor na páru!) nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř sami a z balíčků přilijeme i vypečenou šťávu.
Zveřejněno 12. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Živáňská jehla (špíz)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxw9
Moje poznámka
Živáňská jehla (špíz)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxw9
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 4 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 19 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 23 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 45 minutami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 49 minutami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 3 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 3 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 3 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 5 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 5 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Katerain před 6 hodinami
Tématické fráze:
živánská recepty,
živáňská pečeně v pečícím papíru,
špízy recept,
recept živánská,
živáňská,
recept na živáňskou,
živáňská špíz,
živáňská na špízu,
živánská na špízy,
žvaňska jehla,
recept zivanka spiz,
zivanska jehlice,
živáňská recept,
živáňská na jehle alobal,
zivanska na spejli recepty,
recepty špíz,
živánská vepřová plec,
živánská jehla v alobalu,
živáňská pečeně špíz,
špíz v pečícím papíře
Suroviny:
slanina uzená,
brambory,
cibule,
paprika,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
hořčice plnotučná,
špejle,
alobal
Komentáře (2)