Živáňská pochoutka v alobalu

Shukvacik Kuchař:

Doba přípravy: 80 PT1H20M 4-6 porcí Vepřové maso 5 názorů

56

Suroviny

1000 g vepřové panenky (nebo krkoviočky)
100 g domácí uzené klobásy
100 g uzené slaniny
300 g cibule
1300 g brambor
olej
olej olivový
sůl
černý pepř
kmín celý
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžeme robiť aj so surovými zemiakmi).

  2. Slaninu a domácu klobásu nakrájame, opečieme na panvici s cibuľou (ja dávam červenú aj bielu). Zmiešame všetko so zemiakmi.

  3. Panenku nakrájame buď na medailóniky (jemne vyklepeme nožom), pridáme soľ, ml. čierne korenie, a restujeme ho na olivovom oleji tak, aby nám zanechalo farbu (cca 8-10 minút)

  4. ALEBO Panenku (alebo krkovičku) som nakrájal na kocky, orestoval na olivovom oleji a mäso vložil na plech, kde už máme zemiaky s klobásou, slaninou a cibuľou (nakoniec posypem rascou, dochutíme soľou, ml. čiernym korením, a môžeme pridať ešte kolieska čerstvej cibule a nakrájaný cesnak, ml. červenú papriku, feferónku ... každý podľa svojich chutí).

  5. Do vyhriatej rúry na 200°C vložíme plech, ktorý máme prikrytý alobalom a pečieme hodinu.

  6. Nakoniec dáme alobal dolu a necháme ešte piecť 15-20 minút. Počas tých 15 minút som si z alobalu urobil labuť a servíroval.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Živáňská pochoutka v alobalu

  • magdalenka magdalenka

    Astheart: TÁ pahreba....

    Odpovědět

  • Astheart Astheart

    cecilka:

    MirkaL:

    Pahreb je žhavý popel, uhlíky. :-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    MirkaL:Nie pahreb ale pahreba a je to, to žeravé, čo ostane po ohni .
    Inak to vysvetliť neviem, ale, správny výraz sa dá nájsť aj Slovenko-Českom slovníku.:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • MirkaL MirkaL

    Co je to "pahreb"?:-O Dekuji!

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Dá sa to robiť aj jednoduchšie: ak nechceme piecť živánsku v pahrebe, tak plech vystelieme alobalom , no ešte predtým: očistíme si asi 2 kg, zemiakov, nakrájame ich na cca 1 cm plátky, rovnako aj 3-4 cibule nakrájame na kolieska, slaninu na tenšie plátky, asi 1,5 kg krkovičky, prípadne pliecka tiež na plátky a ukladáme na plech-zemiaky,slanina, kolieska cibule, mäso, to opakujeme do spotrebovania surovín, solíme, no primerane, slanina môže byť dosť slaná a koreníme, nám stačí mleté čierne, rasca a mletá paprika. Zabalíme a pečieme. No ale pred pečením pridávam do pekáča aj asi 2 dl vody.
    A v čom je to jednoduchšie? Netreba umývať kopu hrncov po restovaní mäsa a varení zemiakov a výsledok je rovnako dobrý:-)):-)):-))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo