Roláda z kuřecích prsou v pečícím papíru

magdalenka Kuchař: magdalenka

Drůbeží maso 37 názorů

Suroviny

3-4 ks kuřecí prsa
100 g žampiony
olej
1 cibule
špetka muškátového oříšku
3 ks gumové (včerajšie) rohlíky
2 vejce
mléko alebo voda podľa potreby
sůl
grilovací koření
černý pepř
petrželová ňať (nemala som, tak som dala sušenú zelerovú)
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie prsia mierne naklepeme, posypeme grilovacím korením.

  2. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na drobno pokrájané huby, osolíme, okoreníme,dusíme.

  3. Rohlíky pokrájame. Vajcia rozšľaháme, osolíme, pridáme vodu alebo mlieko a nalejeme na rohlíky. Množstvo vody - pridávame podľa potreby, nech nie sú rohlíky úplne rozmočené.

  4. Do rohlíkovej zmesi pridáme udusené vychladnuté huby, premiešame aj s vňaťou.

  5. Na peč. papier dáme prsia, rozložíme hubovú zmes a zvineme pomocou papiera ako bonbón. Konce zaistíme ihlicou, špáratkom a pod.

  6. Podlejeme vodou v pekáčiku (pre istotu) a pečieme cca 45 min. - 200 stupňov.

Poznámka

Chutí teplá aj studená, za studena sa lepšie krája. Robievam ako súčasť studeného pohostenia.

Mäso je šťavnaté a nevysušené.

Samozrejme, je možné dať hocijakú obľúbenú náplň, chcela som hlavne poukázať na pečenie mäsa v papieri.

Pozn.

V peč. papieri pečiem aj roládu z vykosteného celého kurčaťa - aj s kožou. Vtedy ku koncu pečenia rozstrihnem papier, aby kožička chytila farbu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 101 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda z kuřecích prsou v pečícím papíru

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Zdenka1: papier na pečenie je "zázrak". Som rada, že som ťa inšpirovala.:-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Roládka je vynikající<3. Místo kuřecích prsou jsem použila vykostěné kuře. Maso jsem pokladla tenkými plátky anglické slaniny a petrželku jsem zaměnila za medvědí česnek. Zvlášť oceňuji nápad zabalit roládu do pečícího papíru:yes::yes::yes:. Maso není vysušené a odpadne stahování provázkem. Opravdu nápad k nezaplacení a moc za tuto vychytávku děkuji:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    rebeka: popri tvojej roláde je moja taká popoluška...ja som chcela poukázať na to pečenie v papieri.
    Peknú nedeľu!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    super vychytávka:yes::yes: moc za ni děkuji.. to se bude hodit:yes:
    tvoje roládička je moc pivedená:-p:yes::yes::-):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    ďakujem...

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :-pkrásná roládka-také by mě nenapadlo zabalit masko do pečícího papíru- také jej používám skoro pod veškěré pečení i na přikrytí - když se mi zdá že to "moc peče " ze shora, ale zabalit - vyzkouším - dobrý nápad.posílám bodíky:yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: to je krása:yes::-K

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    To je nádhera :yes::yes:+

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Mirečko! Huby daj hocijaké, je to úplne jedno, dávam aké mám, aj lesné alebo hlivu. V tomto prípade rohlíky nerozdrvím - preto prilievam mlieko, vodu opatrne, po častiach - keď sa časť vcucne, aby som zachovala "kresbu" rohlíkov. Je dobré pridať čerstvú petržlenovú vňať a nešetriť s ňou, podčiarkne arómu húb.

    V alobale som toto nepiekla, predpokladám, že ten treba potrieť olejom, kvôli pripaľovaniu. Odkedy som objavila papier na pečenie, som ním nadšená a dávam ho skoro pod všetko, zapekané pokrmy, pečená zelenina, mäso...aj ak niečo zapekám v pekáčku a zdá sa mi, že sa to trochu zhora pripaľuje - peč. papier pohúžvam, strčím pod vodovodný kohútik, navlhčím, potom je ohybný a položím na pečenú vec.
    Ďakujem za záujem!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Eli, ani já ne!:-O Magdi, super, vypadá to moc hezky:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Přiznám se, že v papíru jsem ještě nic nepekla (na papíru ano, ale V ne...), tak ráda vyzkouším.
    Hezký a zajímavý recept. +:yes::-p

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Magdalenko, báječná kombinace roládky - dělám skoro stejně, je to mňamka:-D:yes: Pečící papír strkám již i pod zapečené těstoviny, ale na roládku jsem ještě nepoužila - takže příště tak učiním:-D

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Tak tohle vypadá na velkou dobrotu:-O:yes:
    Ten papír bude mít asi podobnou funkci jako alobal nebo ne:-?

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Magdalenko:-), kdyby mě díky nemoci prozatimně neopustily čich a chuť, tak bych snad cítila jak to voní a dokázala si představit i tu chuť:-8. Ta první fotka přímo vybízí k ochutnání:-p.
    V papíru už jsem díky Tobě pekla a bylo to super:yes:.
    Myslíš, že když použiju místo žampionů, směs lesních hub, že to hodně změním? A koukala jsem, že ty necháváš ty namočené rohlíky ve větších kusech - já je dost mělním -, je to jiné? Jo a přidáváš houbové koření? Děkuju:-K.

    Odpovědět

  • misza misza

    Pěkný receptík:-p:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: roláda z kuřecích prsou kuřecí rolada ve folii kuřeci roláda z kuřecích prsou maso v pečicim papiru kuřecí roládky ve folii kuřecí roláda z prsou recepty z kuřecích prsou maso pečené v papíru jak zabalit kuřecí roládu kuřecí prsa vepřové měšce v pečícím papíře maso v pečícím papíře pečení masa ve folii kuřecí roláda pečení pečení kuřecí rolády jak zabalit roladu pečená kuřecí roláda maso na pečícím papíře kuřecí roláda babica maso pečené v pečícím papíru

Zapomněl/a jsem heslo