

Roláda z kuřecích prsou v pečícím papíru
Suroviny
- 3-4 ks kuřecí prsa
- 100 g žampiony
- olej
- 1 cibule
- špetka muškátového oříšku
- 3 ks gumové (včerajšie) rohlíky
- 2 vejce
- mléko alebo voda podľa potreby
- sůl
- grilovací koření
- černý pepř
- petrželová ňať (nemala som, tak som dala sušenú zelerovú)
Postup přípravy receptu
Kuracie prsia mierne naklepeme, posypeme grilovacím korením.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na drobno pokrájané huby, osolíme, okoreníme,dusíme.
Rohlíky pokrájame. Vajcia rozšľaháme, osolíme, pridáme vodu alebo mlieko a nalejeme na rohlíky. Množstvo vody - pridávame podľa potreby, nech nie sú rohlíky úplne rozmočené.
Do rohlíkovej zmesi pridáme udusené vychladnuté huby, premiešame aj s vňaťou.
Na peč. papier dáme prsia, rozložíme hubovú zmes a zvineme pomocou papiera ako bonbón. Konce zaistíme ihlicou, špáratkom a pod.
Podlejeme vodou v pekáčiku (pre istotu) a pečieme cca 45 min. - 200 stupňov.
Poznámka od kuchařky
Chutí teplá aj studená, za studena sa lepšie krája. Robievam ako súčasť studeného pohostenia.
Mäso je šťavnaté a nevysušené.
Samozrejme, je možné dať hocijakú obľúbenú náplň, chcela som hlavne poukázať na pečenie mäsa v papieri.
Pozn.
V peč. papieri pečiem aj roládu z vykosteného celého kurčaťa - aj s kožou. Vtedy ku koncu pečenia rozstrihnem papier, aby kožička chytila farbu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Roláda z kuřecích prsou v pečícím papíru
-
Zdenka1: papier na pečenie je "zázrak". Som rada, že som ťa inšpirovala.
-
Roládka je vynikající
. Místo kuřecích prsou jsem použila vykostěné kuře. Maso jsem pokladla tenkými plátky anglické slaniny a petrželku jsem zaměnila za medvědí česnek. Zvlášť oceňuji nápad zabalit roládu do pečícího papíru
. Maso není vysušené a odpadne stahování provázkem. Opravdu nápad k nezaplacení a moc za tuto vychytávku děkuji
-
rebeka: popri tvojej roláde je moja taká popoluška...ja som chcela poukázať na to pečenie v papieri.
Peknú nedeľu! -
super vychytávka
moc za ni děkuji.. to se bude hodit
tvoje roládička je moc pivedená -
ďakujem...
-
krásná roládka-také by mě nenapadlo zabalit masko do pečícího papíru- také jej používám skoro pod veškěré pečení i na přikrytí - když se mi zdá že to "moc peče " ze shora, ale zabalit - vyzkouším - dobrý nápad.posílám bodíky
-
to je krása
-
To je nádhera
+
-
Mirečko! Huby daj hocijaké, je to úplne jedno, dávam aké mám, aj lesné alebo hlivu. V tomto prípade rohlíky nerozdrvím - preto prilievam mlieko, vodu opatrne, po častiach - keď sa časť vcucne, aby som zachovala "kresbu" rohlíkov. Je dobré pridať čerstvú petržlenovú vňať a nešetriť s ňou, podčiarkne arómu húb.
V alobale som toto nepiekla, predpokladám, že ten treba potrieť olejom, kvôli pripaľovaniu. Odkedy som objavila papier na pečenie, som ním nadšená a dávam ho skoro pod všetko, zapekané pokrmy, pečená zelenina, mäso...aj ak niečo zapekám v pekáčku a zdá sa mi, že sa to trochu zhora pripaľuje - peč. papier pohúžvam, strčím pod vodovodný kohútik, navlhčím, potom je ohybný a položím na pečenú vec.
Ďakujem za záujem! -
Eli, ani já ne!
Magdi, super, vypadá to moc hezky
-
Přiznám se, že v papíru jsem ještě nic nepekla (na papíru ano, ale V ne...), tak ráda vyzkouším.
Hezký a zajímavý recept. + -
Magdalenko, báječná kombinace roládky - dělám skoro stejně, je to mňamka
Pečící papír strkám již i pod zapečené těstoviny, ale na roládku jsem ještě nepoužila - takže příště tak učiním
-
Tak tohle vypadá na velkou dobrotu
Ten papír bude mít asi podobnou funkci jako alobal nebo ne -
Magdalenko
, kdyby mě díky nemoci prozatimně neopustily čich a chuť, tak bych snad cítila jak to voní a dokázala si představit i tu chuť
. Ta první fotka přímo vybízí k ochutnání
.
V papíru už jsem díky Tobě pekla a bylo to super.
Myslíš, že když použiju místo žampionů, směs lesních hub, že to hodně změním? A koukala jsem, že ty necháváš ty namočené rohlíky ve větších kusech - já je dost mělním -, je to jiné? Jo a přidáváš houbové koření? Děkuju.
-
Pěkný receptík