Suroviny
Porce: cca 3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 392 kJ / 1 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,01 g |
Tuky | 110,35 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,65 g |
Sacharidy | 118,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Osolíme je a posypeme kmínem. Zakápneme olejem a promícháme je i s cibulí. Dáme je hrnce a přidáme vodu. Hrnec zapneme na 2. stupeň na 3 hodiny. Občas (zbytečně hrnec neotvíráme) promícháme.
Krok 2: Smetanu zředíme mlékem, lehce ohřejeme a přidáme sýry nakrájené na kousky. Půl hodiny před koncem by už měly být brambory téměř měkké. Vlijeme smetanu se sýry a dovaříme. Omáčka zhoustne, bude-li se zdát řídká, bude postupně houstnout. A naopak bude-li hustá, zředíme trochu mlékem.
Krok 3: Nakonec vše dochutíme případně solí a pepřem. Hned podáváme s vařeným vejcem nebo jen tak.
Zveřejněno 13. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory v sýrové omáčce v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OV7
Moje poznámka
Brambory v sýrové omáčce v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OV7
Nejnovější recepty
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno před 15 hodinami
Masová klubíčka
Přidáno před 15 hodinami
Masové kuličky k vínu a pivu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
Veramik před 1 hodinou
Houby na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Sahula před 9 hodinami
Kuličky z mletého hovězího masa
Pedros před 9 hodinami
Zapečené rolky z kotletky
Pavel13Novak před 11 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
1anoli1 před 12 hodinami
Škvarková pomazánka
Valis před 13 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
Lucinka85 před 14 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
Tereziena před 14 hodinami
Karlovarské knedlíky I
klasimova před 15 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
voda,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
olej,
smetana ke šlehání,
mléko,
sýr hermelín,
sýr gouda
Komentáře (4)
Ale jinak PH také používám moc často,hlavně na masové pokrmy.Někdy mi v tlakáči to maso příjde rozvařenější...