Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí šťáva z josty

Hodnocení receptu je 3,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 002 kJ /
4 064 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,72 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 010,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a kyselinou citronovou. Hrnec překryjeme utěrkou, zaklopíme a necháme takto jostu odpočívat přes noc, v chladnu klidně 24 hodin. Krok 2: Pak jostu přes jemný cedník prolisujeme do jiného hrnce, nebo ji můžeme nechat přes plátno překapat a "vyždímat". Krok 3: Následně přisypeme do čisté šťávy cukr a pomalu zahříváme a mícháme na teplotu 80 - 90 stupňů, až se nám cukr zcela rozpustí. Krok 4: Pak horkou šťávou naplníme čisté suché sklenice, které pevně uzavřeme, uložíme na temné suché místo a odebíráme dle potřeby. Krok 5: Šťávu ředíme studenou vodou nebo sodovkou dle chuti nebo jí můžeme přidávat do čistého alkoholu (vodka, pálenka) a dělat si tak domácí likér, lze s ní sladit čaj a používat se dá i jako přeliv na zmrzlinu. Krok 6: Sterilovat není nutné, ale kdo chce, tak může tak, jak je zvyklý u jiných šťáv a sirupů.

Zveřejněno 20. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí šťáva z josty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GN5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí šťáva z josty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GN5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
josta, citron, kyselina citronová, voda, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu