Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 587 kJ / 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,68 g |
| Tuky | 8,76 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 281 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 0,81 g |
| Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: V rozpálené nepřilnavé pánvi rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme dozlatova krajíc chleba a pokrájenou šunku. Při otáčení chleba na druhou stranu, promícháme šunku a rozklepneme do ní vejce, které osolíme a opepříme. Vejce necháme ztuhnout do požadované konzistence. Pokud je chléb hotový dříve, vyndáme ho a pánev na chvíli zaklopíme poklicí.
Krok 2: Na topinku přendáme hemenex a podáváme. Kdo chce topinkový hemenex bohatší, může pod něj vložit plátek sýru. Před podáváním můžeme dozdobit nasekanými bylinkami, na talíř přidat trochu čerstvé zeleniny.
Zveřejněno 9. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Topinkový hemenex
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr1g
Moje poznámka
Topinkový hemenex
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr1g
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 8 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 8 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 9 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 9 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 2 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 2 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 4 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 6 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 6 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 7 hodinami
Suroviny:
chléb,
šunka,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (2)