Topinkový hemenex

Suroviny 1 porce

1 plátek chleba
1 - 2 plátky šunky
1 vejce
sůl
pepř mletý
sádl, olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. V rozpálené nepřilnavé pánvi rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme dozlatova krajíc chleba a pokrájenou šunku. Při otáčení chleba na druhou stranu, promícháme šunku a rozklepneme do ní vejce, které osolíme a opepříme. Vejce necháme ztuhnout do požadované konzistence. Pokud je chléb hotový dříve, vyndáme ho a pánev na chvíli zaklopíme poklicí.

  2. Na topinku přendáme hemenex a podáváme. Kdo chce topinkový hemenex bohatší, může pod něj vložit plátek sýru. Před podáváním můžeme dozdobit nasekanými bylinkami, na talíř přidat trochu čerstvé zeleniny.

Poznámka od kuchařky

Rychlá a sytá snídaně či večeře, která může vypadat hogo fogo a přitom je velmi snadná.

Komentáře k receptu Topinkový hemenex

K receptu nejsou žádné komentáře.