Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 402 kJ / 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,80 g |
Tuky | 44,67 g |
Vláknina | 8,92 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 23,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinky odblaníme, pokud mají blánu, ostrým nožem v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části. Takto očištěné ledvinky nakrájíme na velikost soust a propláchneme na cedníku studenou vodou. Poté je vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme celou lžíci kmínu a přivedeme k varu.
Nevaříme, hlídáme a jakmile se jednou varem převrátí, ihned přes cedník slijeme. Propláchneme pod tekoucí vodou, a necháme okapat. Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme nakrájený špek, restujeme, po chvilce přidáme lžíci sádla a osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme ledvinky, mleté papriky, promícháme, přilijeme část vývaru a za postupného podlévání dusíme do měkka. Krok 3: K podušeným ledvinkám přidáme na kolečka nakrájenou sloupnutou uherskou klobásu, proužky červené papriky, drobně nakrájenou feferonku. Promícháme, zahustíme dle potřeby jíškou, povaříme a nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme s rýží, chlebem nebo knedlíkem.
Nevaříme, hlídáme a jakmile se jednou varem převrátí, ihned přes cedník slijeme. Propláchneme pod tekoucí vodou, a necháme okapat. Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme nakrájený špek, restujeme, po chvilce přidáme lžíci sádla a osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme ledvinky, mleté papriky, promícháme, přilijeme část vývaru a za postupného podlévání dusíme do měkka. Krok 3: K podušeným ledvinkám přidáme na kolečka nakrájenou sloupnutou uherskou klobásu, proužky červené papriky, drobně nakrájenou feferonku. Promícháme, zahustíme dle potřeby jíškou, povaříme a nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme s rýží, chlebem nebo knedlíkem.
Zveřejněno 12. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní ledvinky s uherskou klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7qE
Moje poznámka
Pikantní ledvinky s uherskou klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7qE
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 2 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 5 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 9 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 1 hodinou
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 1 hodinou
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 2 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 3 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 5 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 7 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 9 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 9 hodinami
Suroviny:
ledvinky vepřové,
kmín celý,
cibule,
slanina,
olej,
koření paprika maďarská,
paprika sušená uzená,
feferonka,
klobása,
vývar,
mouka,
sůl,
pepř
Komentáře (1)