Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 125 kJ / 1 225 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,38 g |
| Tuky | 97,90 g |
| Vláknina | 4,24 g |
| Cholesterol | 788 mg |
| Sodík | 282 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 58,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme 30 minut v ledničce. Pak vmícháme dobře ušlehanou šlehačku a znovu uložíme na 30 minut do lednice.
Krok 2: Citron a pomeranč vymačkáme a vlijeme do kastrůlku s rozehřátým máslem, přidáme cukr a svaříme na sirup. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky a necháme je glazovat v sirupu.
Zveřejněno 20. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníková pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp7J
Moje poznámka
Perníková pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp7J
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 14 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 16 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 17 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 4 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 4 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 7 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 7 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 7 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 8 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 8 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 9 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 9 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 10 hodinami
Suroviny:
perníčky,
koření do perníku,
vejce,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
želatina,
máslo,
citron,
pomeranče,
cukr,
cukr,
mandarinky
Komentáře (2)
Ale pohled na ty mandarinky mi připomněl dávnou diskuzi na Labu - proč ty mandarinky v kompotu nemají ty bílé blanky - padaly tam legrační představy, jak ta šikmooká děvčata pinzetkou stahují ty bílé blanky - no ale závěr debaty byl, a vyzkoušeno, že dílky mandarinek ponořené do teplého cukrového rozvaru...a blanky jsou skoro pryč