Barevná kuřecí čína

petram Kuchařka: petram

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

500 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní)
olej
1 pórek
1 větší mrkev
1 červená paprika
1 žlutá paprika
několik listů čínského zelí
chilli papričky dle chuti
sojová omáčka
sůl
pepř
škrob na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Pokud máme čas, zakapeme ho třemi lžícemi oleje, promícháme a necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje (pokud máme maso předem naložené, olej už přidávat nemusíme a rozehřejeme jen pánev) a maso za občasného zamíchání opečeme tak, aby zbělalo.

  3. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou papriku.

  4. Ochutíme sojovou omáčkou, solí (opatrně, sojová omáčka je slaná), pepřem a chili papričkami. Podlijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou asi 10 minut podusíme.

  5. Přidáme nakrájené čínské zelí a ještě asi 2 minuty dusíme.

  6. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, krátce provaříme a podle potřeby dochutíme. Podáváme s rýží.

Poznámka

Kamarádka mi u přípravy této číny ukázala zajímavý tip, jak celý pokrm zahustit. Nepřidává zvlášť škrob, ale slije trochu vody při vaření rýže. Ta obsahuje škrob přirozeně, a tak nic nepřijde nazmar.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Barevná kuřecí čína

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jak zahustit čínu kuřecí čína zahusteni ciny příprava číny z kuřecího masa cina recept recepty kuřecí čína recept čína kuřecí čína recept kuřecí čína se zelím kuřecí čína top recepty recept na kuřecí na čínu recepty na kuřecí čínu příprava na čínu recept na čínu recept na domácí čínu cim zahustit cinu barevná čína čína s broskvemi čína s broskví zahustit čínu

Zapomněl/a jsem heslo