Barevná kuřecí čína

petram Kuchařka: petram

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

500 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní)
olej
1 pórek
1 větší mrkev
1 červená paprika
1 žlutá paprika
několik listů čínského zelí
chilli papričky dle chuti
sojová omáčka
sůl
pepř
škrob na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Pokud máme čas, zakapeme ho třemi lžícemi oleje, promícháme a necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje (pokud máme maso předem naložené, olej už přidávat nemusíme a rozehřejeme jen pánev) a maso za občasného zamíchání opečeme tak, aby zbělalo.

  3. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou papriku.

  4. Ochutíme sojovou omáčkou, solí (opatrně, sojová omáčka je slaná), pepřem a chili papričkami. Podlijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou asi 10 minut podusíme.

  5. Přidáme nakrájené čínské zelí a ještě asi 2 minuty dusíme.

  6. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, krátce provaříme a podle potřeby dochutíme. Podáváme s rýží.

Poznámka

Kamarádka mi u přípravy této číny ukázala zajímavý tip, jak celý pokrm zahustit. Nepřidává zvlášť škrob, ale slije trochu vody při vaření rýže. Ta obsahuje škrob přirozeně, a tak nic nepřijde nazmar.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Barevná kuřecí čína

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jak zahustit čínu zahusteni ciny příprava číny z kuřecího masa recepty kuřecí čína recept čína kuřecí čína kuřecí čína se zelím cina recept kuřecí čína top recepty recept na domácí čínu kuřecí čína recept příprava na čínu čína s broskvemi čína s broskví zahustit čínu top recepty čina recepty na kuřecí čínu cim zahustit cinu čína zahuštění recepty čína z kuřecího

Zapomněl/a jsem heslo