Dort s pomerančovou pěnou
Hledáte recept na tradiční dort netradiční chuti? Tento recept na hrníčkový korpus s chutí kakaa a pomeranče, který přikryje šlehačková peřina také dochucená šťavnatým pomerančem, je jednoduchý a velmi chutný.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 23 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 892 kJ / 6 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,09 g |
Tuky | 312,06 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 2,26 g |
Sodík | 740 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 721,89 g |
Postup přípravy
Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a pak ji na mírném ohni, nebo ve vodní lázni rozpustíme, nesmí se vařit. Vmícháme ji do pomerančové pěny. Krok 4: V jedné míse pak ušleháme tuhou šlehačku a v další míse ze zbylých bílků vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pak opatrně přimícháme do pěny. Krok 5: Vychladlý korpus rozkrojíme vodorovně na poloviny. Spodní díl vrátíme do dortové formy, přelijeme 2/3 pěny, dáme vrchní díl a nalijeme zbytek pěny, rozetřeme. Krok 6: Vložíme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 19. 1. 2013 13:19
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s pomerančovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8jk
Nejnovější recepty
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno 7. 10. 2024 16:01
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno 7. 10. 2024 15:48
Články s tímto receptem
Nejnovější články
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy
Swarofka před 2 minutami
Bramboračka č. 3
IvanaK před 2 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 4 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 5 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 5 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 5 hodinami
Šlehačková buchta
RadobyPekar před 6 hodinami
Houbová omáčka z praváků
Slanky před 6 hodinami
Komentáře (33)