Suroviny
Porce: asi 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 239 kJ / 774 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,65 g |
| Tuky | 68,88 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 124 mg |
| Sodík | 4,09 g |
| Sůl | 10,89 g |
| Sacharidy | 25,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najlepšie je vopred zmiešať majonézu, mlieko a soľ do hladkej zmesi a nechať ich hodinu stáť. Ak nemáte toľko času, nič vážne sa nedeje.
Krok 2: Múku osejeme do misky, pridáme prášok do pečiva a zamiešame. Rúru predhrejeme na 180-190°C.
Krok 3: Potom do misky vlejeme zmes a miešame iba pokiaľ vidíme múku, podobne opatrne ako u muffinového cesta. Výsledné cesto musí udržať na lyžici kopu, no nesmie byť tvrdé.
Krok 4: Plech vystelieme papierom na pečenie a ten ešte jemne potrieme olejom. Prípadne vezmeme formičku na 12 muffinov a tie vytrieme olejom.
Krok 5: Vezmeme dve lyžice, potrieme ich olejom a na plech či do formičiek nakladieme 12 kôpok. Na plechu sa snažíme o určitý odstup, inak to bude po upečení vyzerať ako na fotke. Zlepené okraje nie sú vada, ale nie sú chrumkavé.
Môžeme posypať bylinkami alebo korením. Krok 6: Dáme piecť a po 10 minútach skontrolujeme, či pagáče viditeľne narástli. Ak nie, musíme pridať teplotu. Ak už narástli a začínajú tmavnúť, teplotu znížime na 160°C a dopekáme. Podľa rúry to bude trvať 22 až 30 minút. Hotové pagáče majú byť zlatisté.
Môžeme posypať bylinkami alebo korením. Krok 6: Dáme piecť a po 10 minútach skontrolujeme, či pagáče viditeľne narástli. Ak nie, musíme pridať teplotu. Ak už narástli a začínajú tmavnúť, teplotu znížime na 160°C a dopekáme. Podľa rúry to bude trvať 22 až 30 minút. Hotové pagáče majú byť zlatisté.
Zveřejněno 21. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Americké pagáče - mayo biscuits
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEj8
Moje poznámka
Americké pagáče - mayo biscuits
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEj8
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
majonéza,
mléko,
olej
Komentáře (1)