Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebové pagáče s podmáslím

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michsamant michsamant

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 695 kJ /
2 078 kcal
Bílkoviny76,49 g
Tuky25,19 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy376,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme máslo, podmáslí a zalijeme to převařenou vodou. Podmáslí neohříváme zvlášť, ani máslo nerozpouštíme. Když se naliji převařenou a trochu vychladlou vodu, necháme máslo samotné v ní roztát. Pak přimícháme lžičku medu. Krok 2: Do velké mísy si dáme mouku, sůl a sušené droždí. Promícháme. Vlijeme teplou směs a přidáme vejce. Vypracujeme nelepivé, elastické těsto. Uložíme jej do tepla, bez průvanu a necháme nakynout (nechala jsem jen 30 minut). Krok 3: Nakynuté těsto přeneseme na pomoučněnou pracovní desku a propracujeme rukama. Vyválíme na tloušťku asi 2 cm. Kulatou formičkou vykrajujeme pagáč. Pagáče ukládáme ne zcela těsně vedle sebe na olejem vymazaný plech a dáme do vypnuté trouby na 30 minut do kynout. Krok 4: Pak je z trouby vyjmeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Troubu si vyhřejeme na 200°C. Když je dobře vyhřátá, vložíme plech s pagáči a teplotu snížíme někde mezi 180-200°C a pečeme 30 minut dohněda.

Zveřejněno 12. 1. 2011

Poznámka autorky michsamant

Mnozstvo muky, ci tekutiny si treba prisposobit podla kvality muky.

http://ssalonis.blogspot.com/2011/01/chlebove-paga...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebové pagáče s podmáslím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PY8W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebové pagáče s podmáslím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PY8W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Jakto že mi toto uteklo a to prosím nemám nic upečeného :-p:-p:-D:-D:yes::yes:

tak, vzhledem k tomu, že jsem byla jíná jít do obchodu pro pečivo, které doma jaksi nee:-D:-D konečně jsem zrealizovala toto;-):-D:-D:-D
v mém podání jsou to sice spíše frgály:-D:-D tedy, co se velikosti týče:-8:-D, ale chuťově vynikající:-p:yes::yes:
akorát příště přidám sole, jak by řekl Jirka B.:-D na mě málo slané.. jinak:yes::yes:
bodík už jsem dala, tak posílám aspoň obrázky a díky:-K

Vynikajúce :-!:-!:-!:yes: Iné sa nedá povedať, celozrnné a jemné, chuťovo výborné. Miška tu už asi nechodí ( aspoň ja nemám na ňu šťastie ), ale tento recept je ozaj bezchybný. Vrelo doporučujem vyskúšať. :yes::-O:-D + 12

Dakujem vam za komentare :-K

vypadají skvěle:-):yes:

:-p+10:yes::yes:

Krásné,vyzkouším :-p:yes:

:-p:-p:yes:

:-p:-p:yes:

pěkná fotečka:-K:-p:yes:

pagáčky jako malované:yes::yes::yes:;-):-K:-K

mňammmííííí:yes:

:-Oty jsou nádherné jen se zakousnout:-p:-p:yes:+1

Tématické fráze:
pagáčky z podmaslí, pagáče, pečivo z podmáslí, podmáslové pagáče, placky z podmáslí, pagáčky s podmáslím, jak roztopit med, pagáče recept soléné, recepty s podmáslím, pečivo, recepty z podmáslí, slané pečivo recepty, recept na chleba z podmáslí bez droždí, slané pečivo z podmáslí, pagáče recept, ci je pagáče, škvarkové pagáčky z s podmáslím, škvarkové pagáčky s podmáslím, co jsou pagáče, slané pečivo z podmáslí recepty

Suroviny:
voda, podmáslí, sůl, vejce, máslo, med, mouka hladká, mouka celozrnná, droždí sušené, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu