Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-smetanový dezert s jahodami

Je ideální volbou pro ty, kteří hledají osvěžující a přitom poctivý domácí dezert. Jemný krém ze smetany a šlehačky v kombinaci s jahodami vytváří neodolatelné spojení v horkých dnech i při slavnostních příležitostech.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cwajee cwajee

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby tuhnutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 12 kusů

kulatá forma 22 cm

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 460 kJ /
1 066 kcal
Bílkoviny39,32 g
Tuky42,04 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 398 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy132,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Krok 2: Ušleháme zvlášť bílky. Krok 3: Žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme olej, mouku a zamícháme sníh. Krok 4: Pečeme ve vymazané a vysypané kulaté formě (průměr cca 22 cm) na 180 °C. Krok 5: Ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme zakysané smetany, osladíme dle chuti. Krok 6: Krém navrstvíme na vychlazený korpus a poklademe nahusto čerstvými jahodami. Krok 7: Želatinovou polevu připravíme podle návodu na obale a nalijeme na dort. Krok 8: Necháme vychladit, nejlépe přes noc.

Zveřejněno 29. 10. 2018

Poznámka autorky cwajee

Množství vypadá velmi skromně, ale opravdu to tak má být. PRÁŠEK DO PEČIVA SE NEDÁVÁ. Korpus opravdu nabude, po vychladnutí trochu slehne. Krém se zdá řídký, ale ZTUHNE!!! Já místo vody s cukrem používám šťávu ze zavařených jahod, pokud chybí gramáž vody, rozmixuji zavařenou jahodu. Šťáva ze zavařeniny je NESROVNATELNĚ LEPŠÍ!!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjzm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjzm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

V tomto receptu lze zaměnit zakysanou smetanu za tvaroh v poměru 1:1. Jelikož je v receptu ztužovač, mělo by vám ztuhnout obojí. Dortům zdar!😊

Vypadá to úžasně, tento typ dezertů mám moc ráda.

Dobrý den , kde je prosím ten tvaroh v receptu ?

Tématické fráze:
jahodový dezert, tvarohový dezert, jahodovy smetanovy dezert, dezert s jahodami, jahodový dezert se zakysanou smetanou, jahodový dezert s tvarohem, recepty z jahod, jahodové dezerty, recepty s jahodami, dezert z čerstvých jahod, tvarohovo smetanovy dezert, dezerty recepty, čerstvé jahody recepty, tvarohovosmetanový desert, dezerty z jahod, dezert z jahod, tvarohovo smetanový pohár s s jahodama, jahodový dezert ze zakysané smetany, smetanový dezert s ovocným rozvarem do skleničky, tvarohovosmetanový dezert s jahodami

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr moučkový, olej, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, smetana zakysaná, jahody čerstvé, cukr, jahody, cukr moučkový, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu