Tvarohovo-smetanový koláč

Lenika Kuchařka: Lenika

Moučníky , Řezy 23 názorů

Suroviny

Těsto:
2 vejce
4 lžíce oleje
70 g cukru
10 g kakaa
125 ml mléka
1/2 prášku do pečiva
100 g polohrubé mouky
Náplň:
1 tvaroh
2 zakysané smetany
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
3 lžíce škrobu
30 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto všechny smícháme a nalijeme do formy.

  2. Pečeme při 180°C asi 30 minut.

  3. Smícháme všechny suroviny na náplň a nalijeme ji na rozpečené těsto a dopékáme asi tak 20 minut.

Poznámka

Nenáročný a velmi rychlý receptík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohovo-smetanový koláč

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: občas peču samotné zbylé náplně do koláčů (tvaroh, mák) v silikonových tartaletkových formičkách z Lidlu. Dobře se vyklápí, dobře to vypadá ...:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    hosta: "...systém oblíbených mi nevyhovuje..."
    No, mně taky neééé, leč nedostává se mi odvahy tady to ventilovat ;-)

    Eja57:
    Zde je pár vychytávek a jsou tam zníněna i vámi zmíněná vajíčka https://www.devceuplotny.cz/foodblog/jak-upect-dok...
    Co se "vynálezu" týká, je to z nouze cnost (kdo se má kvůli zkoušení náplní furt dlábit s drobečky na podklad), ale dokáži si představit bábovičky ze silikonu, či náplň upečenou přímo na plechu a naporcovanou na miniporce:-) A když se podaří vymyslet neotřelý, patřičně potrhlý název a vhodnou prezentaci (s různými ovocnými přelivy, slaný karamel, čoko nebo zabajone atp.) tak by to třeba mohl být trhák :-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: :-O oni vynalezli cheescake jen náplň a nepodělí se o recept;-(
    Taky jsem zkoušela - složení podobné jako v tomto receptu, ale bez prdopeče a škrobu, ochucené vanilkou a pomerančovou kúrou, ale konzistence nebyla úplně ideální - asi blbý zvyk šlehat, vejce s cukrem do nadýchané pěny, a dále ještě šlehat s tvarohem a smetanou....to to možná nechce.....

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: no vida - tak na tenhle jsem jsem po těch sedmi letech skoro zapomněla - mám v receptech nepřehledno, systém oblíbených mi nevyhovuje, postaru si ty opravdu osvědčené, co chci opakovat, píšu do scvakávacího bloku :-D, Jsem ráda, že se vám osvědčil, musím ho zopakovat - díky za připomenutí:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    hosta:
    Cheesecaku se věnuji posledních 14 dní takřka ob den... Snažím se přiblížit New York Cheesecake bez philadelphia sýra, konkrétně s naším tvarohem. Teď už peču v miskách jenom náplň, bez těsta. Ve vodní lázni, v alobalu, na volno, přikryté, 160°C, 150°C, snažím se vymáknout ten správný okamžik kdy pečení skončit aby nebylo přepečeno ale bylo dopečeno, neotvírám troubu, chladím ve vypnuté troubě a nevím co ještě:-) Správný cheesecake prý nemá na povrchu tmavnout, nemá mít vo vnútri bublinky, má být hutný ale ne tvrdý a má mít hladkou strukturu.
    Všechno už jsem vychytal, ale ve hmotě byla furt "krupička" vysrážené bílkoviny:-// Tedy až do dneška! :-D
    Použití škrobu jsem měl v plánu, ale tento rcp to uspíšil:yes: a výsledek se dostavil
    Lenika: děkuji :-K
    ***
    Náplň jsem pro sebe trošku upravil: ušetřil jsem 1 zakysanou smetanu:-) a celého :-!1/2 prášku do pečiva ;-) a doředil jsem mlékem

    Odpovědět

  • stanik stanik

    rychlý a dobrý, díky za recept

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Dovolila jsem si přidat pár fotek z mého včerejšího pečení. Koláč je výbornej, během hodiny, co jsme koláč rozkrojili, zmizela už polovina :-) A jak jsem se bála toho pečení, tak to šlo fakt hladce a rychle ;-) Leniko, děkuju tobě za recept, budu píct častěji, a taky děkuju topačkám, které mi on-line radily, co a jak :-):yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    katlie: Pouzila jsem formu o prumeru 26 cm a drzela jsem se receptu, jen jsem do kremu pridala 150 g mascarpone a vice cukru. Kolac mam vysoky presne 4 cm.

    Odpovědět

  • katlie katlie

    aisha: chtěla bych se zeptat, dělala jste to z té dávky v receptu nebo jste ji zdvojnásobila a do jak velké formy jste dělala, děkuji za odpověď. Irča

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Petra Ku.: já myslím, že zvojnásobením gramáže nemůžeš nic pokazit;-) ať se podaří:-K:yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    rebeka: Takže množství všeho asi zdvojnásobím, pro jistotu? No maximálně to budeme jíst lžící :-) Vypadá to ale dost dobře, podle fotek jsem na to dostala velkou chuť :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Petra Ku.: nejsem autorka, ale protože je tam jen 100 g mouky, budeš ho mít dost nízký.. to je můj názor.. ale na chuti mu to jistě neubere;-):yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Holky, chystám se na tenhle koláč, ale jak nejsem v tom pečení kovaná, tak se radši zeptám.. nebude toho těsta a tvarohové hmoty málo do formy o průměru 26cm?

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Vyzkouseno..:yes::yes:..velmi dobry kolac, moc nam vsem chutnal..:-K:-K..dovolila jsem si pridat dukazni foto.

    Odpovědět

  • Lenika Lenika(autorka receptu)

    isindy: Děkuji.:-8 A krásňoučké fotky.;-):yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tvarohovo smetanový koláč smetanovy kolač s tvarohem smetanový koláč cheesecake recept originál mascarpone smetanový cheesecake tvarohovosmetanový koláč tvarohovo smetanovy smetanový cheescake jablečný koláč s tvarohem s mascarpone recept se smetanou a tvarohem varohovo smetanový koláč cheesecake pečený recept originál mascarpone richli recepty pečený cheesecake recept originál mascarpone tvarohovo smetanový dort cheesecake recept originál s tvarohem ůžasný smetanovy koláč mřížkový makovo-malinový koláč-videorecepty tvarohový koláč smetanový tvaroho smetanový

Zapomněl/a jsem heslo