Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 553 kJ / 1 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,54 g |
Tuky | 70,40 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 710 mg |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,10 g |
Sacharidy | 89,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánev dáme olej a trochu na něm opečeme uzenou slaninu (kvůli výsledné chuti a vůni pokrmu, ale tento krok můžeme vynechat). Na pánev přidáme pokrájené uzené maso nebo uzeninu a trochu opečeme. Opečenou uzeninu přendáme (bez tuku) do mísy a na zbylém tuku mírně (ne do červena) opečeme kostičky housky a přidáme k uzenině. Také můžeme opéct jen polovinu kostiček a polovinu nechat tak.
Krok 2: V trochu osoleném a mírně opepřeném mléku rozšleháme žloutky a sekanou petrželku, zalijeme kostičky housky v míse, hned dobře promícháme (i s kostkami uzeniny) a necháme mléko vsáknout. Do většího hrnce nebo kastrolu dáme vařit osolenou vodu. Mezitím ušleháme bílky.
Krok 3: Do houskových a masových kostiček přimícháme mouku tak, aby knedlíky dobře držely pohromadě. Pak zlehka přimícháme sníh z bílků. Když dáme mouky moc, budou knedlíky tuhé, když málo, rozvaří se. Podle vlhkosti housek upravíme množství mouky, čísla jsou jen orientační.
Krok 4: Nejlepší je zkusit v připravené vroucí vodě jeden malý knedlíček a pokud se nerozvaří, uděláme z těsta menší kulaté knedlíky a vaříme je asi 10 minut. Pak jeden zkusíme a je-li uprostřed vařený, máme hotovo. Větší knedlíky musíme vařit déle, 12-14 minut. Vařené knedlíky krájíme ostrým nožem na půlky nebo u na 4 plátky.
Krok 5: Podáváme buď polité máslem, nebo s osmaženou vídeňskou cibulkou a syrovou nebo nakládanou zeleninou, zelným salátem, dušeným zelím nebo se špenátem. Knedlíky také můžeme podávat s některými omáčkami, do kterých nemáme maso, např. s koprovou, česnekovou, křenovou, houbovou nebo s rajskou omáčkou.
Zveřejněno 17. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houskové knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OpA
Moje poznámka
Houskové knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OpA
Nejnovější recepty
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 2 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 3 hodinami
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 4 hodinami
Chutné vafle
Andredka před 13 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 15 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 15 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 15 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 16 hodinami
Suroviny:
houska,
maso uzené,
olej,
slanina uzená,
vejce,
petrželka,
sůl,
pepř,
mléko,
mouka hrubá
Komentáře (4)