

Pikantní utopence
Suroviny
- 2,5 kg špekáčků
- 500 g cibule
- 1 g mletého pepře
- 20 g feferonek
- 200 g kyselých okurek
- 1 l octu
Postup přípravy receptu
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme do 2/3. Do řezu vložíme plátek kyselé okurky, plátek cibule a kousek feferonky.
Takto naplněné špekáčky vyskládáme do vhodné nádoby po vrstvách a prokládáme cibulí a pepřem (dobře napěchujte ať není kolem špekáčků moc místa)
Ocet naředíme vodou. (Do 3,5 l. lahve se vejde tak 0,75l. octa) Na 1 litr octa 1-1,5 dcl vody a zalijeme utopence.
Necháme v chladničce odležet minimálně 3 dny.
Poznámka od kuchařky
bylinky dávam když jsou :-)
někomu se může zdát velké množství octa ale když do nádoby dobře naskládáte špekáčky tak ho tam přijde méně než u jiných receptů, jen je koncentrovanější.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní utopence
-
Také je tak dělám, jen jednu stranu posypu sladkou paprikou a druhou plnotučnou hořčicí.
-
Honí mě mlsná,jdu na ně!!!!!!!! Vypadají úžesně.
-
Fantom - díky, já opravdu raději vyzkouším nejdřív jen malou skleničku, určitě znáš - " důvěřuj, ale prověřuj "
-
ocet je studený( kvasný lihový 8% ), nic se nevaří, a není to kyselé, je to přesně tak jak to má být, když budete vařit nálev s nějakým kořením tak budou přeplácané. opravdu je to vyzkoušené a chutná to každému, ještě se mi nestalo že mi někdo neřekl že lepší utopence nejedl.navíc takto upravené utopence můžete jíst už druhý den a vydrží dlouho(pokud je zapomenete v lednici)
není to pracné tak zkuste do malé flašky od okurek jen tak 4ks a příště už budete dělat jen velké balení
-
My máme utopence rádi, Tvoje se mi líbí, ale já bych asi ten ocet víc naředila, používáš náš normální - 8% ? Pro nás by to bylo asi moc kyselé, ale jinak
a fotky krásné+
-
šmarjájósef
...utopenci
...to je mor
...to vždycky můj drahý obrečí
...co obrečí, von to vořve
...protože on je krásně nachystá já je nekrásně vždycky sežeru a on nestačí ani přivonět,natož koštnout
a to bych to kdysi nepozřela..ale jak to říkala v tom filmu?...kdo jednou zkusí, nechce jinak...vivat utopenec
-
A ocet s vodou prosím studené?Díky
-
Jak teda utopence nemusím, tak jak ale vidím tu fotku, tak do toho asi půjdu
Moc hezky fotíš
-
Budu muset taky vyzkoušet,nikdy jsem to nedělala,ale dlouho se na to chystám!
+3
-
není zač a určitě to zkuste
-
Vďaka.
-
určitě mam to odzkoušený, dělam je tímto způsobem 15 let a chodí ke mě lidi s buřtama abych jim je naložil že jsou nejlepší občas přidávam kyselé zelí ale většinou tak jak píšu, je to rychlý a vydrží dokud je někdo nesní už jsem je měl i po měsíci
-
Naozaj taký silný octový roztok?
-
Utopence miluji, s okurkou jsem je ještě nejedla, nepochybuji, že jsou výtečné