Pikantní utopence

Fantom Kuchař: Fantom

Pro začátečníky 14 názorů

Suroviny

2,5 kg špekáčků
500 g cibule
1 g mletého pepře
20 g feferonek
200 g kyselých okurek
1 l octu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme do 2/3. Do řezu vložíme plátek kyselé okurky, plátek cibule a kousek feferonky.

  2. Takto naplněné špekáčky vyskládáme do vhodné nádoby po vrstvách a prokládáme cibulí a pepřem (dobře napěchujte ať není kolem špekáčků moc místa)

  3. Ocet naředíme vodou. (Do 3,5 l. lahve se vejde tak 0,75l. octa) Na 1 litr octa 1-1,5 dcl vody a zalijeme utopence.

  4. Necháme v chladničce odležet minimálně 3 dny.

Poznámka

bylinky dávam když jsou :-)

někomu se může zdát velké množství octa ale když do nádoby dobře naskládáte špekáčky tak ho tam přijde méně než u jiných receptů, jen je koncentrovanější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 401 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní utopence

  • Jaromira18 Jaromira18

    Také je tak dělám, jen jednu stranu posypu sladkou paprikou a druhou plnotučnou hořčicí.:-K

    Odpovědět

  • Kelinda.T Kelinda.T(neregistrovaný)

    Honí mě mlsná,jdu na ně!!!!!!!! Vypadají úžesně.:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Fantom - díky, já opravdu raději vyzkouším nejdřív jen malou skleničku, určitě znáš - " důvěřuj, ale prověřuj ":-D:-D

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    ocet je studený( kvasný lihový 8% ), nic se nevaří, a není to kyselé, je to přesně tak jak to má být, když budete vařit nálev s nějakým kořením tak budou přeplácané. opravdu je to vyzkoušené a chutná to každému, ještě se mi nestalo že mi někdo neřekl že lepší utopence nejedl.navíc takto upravené utopence můžete jíst už druhý den a vydrží dlouho(pokud je zapomenete v lednici):-)není to pracné tak zkuste do malé flašky od okurek jen tak 4ks a příště už budete dělat jen velké balení:yes:;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    My máme utopence rádi, Tvoje se mi líbí, ale já bych asi ten ocet víc naředila, používáš náš normální - 8% ? Pro nás by to bylo asi moc kyselé, ale jinak :yes::-p a fotky krásné+

    Odpovědět

  • srettka srettka

    šmarjájósef:-O...utopenci:-p:-p...to je mor:-p...to vždycky můj drahý obrečí:-8...co obrečí, von to vořve:-))...protože on je krásně nachystá já je nekrásně vždycky sežeru a on nestačí ani přivonět,natož koštnout:-8 a to bych to kdysi nepozřela..ale jak to říkala v tom filmu?...kdo jednou zkusí, nechce jinak...vivat utopenec:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Luboš Luboš(neregistrovaný)

    A ocet s vodou prosím studené?Díky

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Jak teda utopence nemusím, tak jak ale vidím tu fotku, tak do toho asi půjdu:-)):yes: Moc hezky fotíš;-)

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Budu muset taky vyzkoušet,nikdy jsem to nedělala,ale dlouho se na to chystám!:-)):yes:+3

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    není zač a určitě to zkuste;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Vďaka.:-K

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    určitě mam to odzkoušený, dělam je tímto způsobem 15 let a chodí ke mě lidi s buřtama abych jim je naložil že jsou nejlepší občas přidávam kyselé zelí ale většinou tak jak píšu, je to rychlý a vydrží dokud je někdo nesní už jsem je měl i po měsíci:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Naozaj taký silný octový roztok?

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Utopence miluji, s okurkou jsem je ještě nejedla, nepochybuji, že jsou výtečné:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pikantní utopenci rychlý utopenci recept rychlo utopenci utopenci na rychlo jak dlouho vydrží utopenci recept na pikantní utopence pikantní utopenci recept nejlepší pikantní utopenci rychly utopenci rychlý domácí pikantní utopenci jak delat utopence pikantní utopenci s cibulí domácí pikantní utopenci top recepty utopenci utopence recepty na utopence utopenci s okurkou rychlí domácí pikantní utopenci pikantní utopence rychli utopenci

Zapomněl/a jsem heslo