Houskové knedlíky v hrnečku

www.toprecepty.cz Kuchař:

Přílohy 10 názorů

houskové knedlíky v hrnečku
21
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Suroviny

6 žemlí den starých
2 vejce
3 dcl mléka
80 g hrubé mouky
sůl
máslo na vymazání hrnečku.
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout.

  2. Po té vmícháme mouku a sníh z bílků.

  3. Těsto vložíme do předem vymaštěných hrnečku. Ty vložíme do hrnce s vařící vodou.

  4. Každý hrneček nejprve přiklopíme každý zvlášť, pak celý hrnec.

  5. Vaříme asi 35 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 349 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houskové knedlíky v hrnečku

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Eva-Leva: nebo dat do hrnku mikrotenový sáček a pak je zatáhnout :-)

    Odpovědět

  • wendulla1 wendulla1

    Jsou vyborne :-) hrnkove knedliky jsem varila poprve, trosku jsem bojovala s vyklapenim z hrnku, ale slo to... hrnky zustaly cele ;-)Varila jsem je v parnim hrnci. Davam bodik a pridavam foto :yes:

    Odpovědět

  • Eva-Leva Eva-Leva

    Moje zkušenost s vyklápěním knedlíků z hrnku: po uvaření položím hrnky na jeden bok a za chvíli na druhý. Tím se těsto odlepí od hrnku a pak jde dobře vyklopit.

    Odpovědět

  • Všechny recepty, které mají u kolonky autor uvedeno www.toprecepty.cz jsou převzané z několika stránek. Na všechny recepty, u kterých uvádme nás, jako autora receptu máme samozřejmě povolení. Bohužel v tak velkém množství receptů, jako je 1500 nemůžeme ručit za originalitu každého receptu. V případě, že nás někdo upozorní, že recept je z jeho stránek a poprosí o jeho vymazání z topreceptů, jak už se nám stalo, vyjdeme samozřejmě vstříc.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    pokial viem, tak knedliky v hrnceku robila minimalne 1x za svoj zivot kazda ceska zena, takze tieto recepty koluju kolom dokola a recepty v roznych obmenach na ne su uvedene na kazdej webovej kucharke a kazdej kniznej tiez.
    kedze si tejaja aj ty aj ja chodila na spominany web, tak je pochopitelne, ze pozname odtial recepty. vela z nich som si zaradila do svojho repertoaru a nevidim dovod, pokial nie su v tejto databaze, sem ho vlozit. samozrejme uvediem meno damy, ktora ten recept zverejnila.

    Odpovědět

  • Amira Amira

    vybusna: když ten knedlík vyklopím, opatrně nakrájím a dám na talíř. prostě jako s normálním knedlíkem.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Není ten recept převzán z Recepty.cz ?

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    amira a to potom ten knedlik nakrajas na platky, alebo ho das na tanier v kuse? asi sa hlupo pytam, ale nepoznam to.

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Já teda dělám trošku jiný recept, ale to nevadí. Hrnky je dobré dát na chvíli do mrazáku, pak jdou skvěle vymazat, ale musí být vymazané hodně a celé, i po stranách. Po uvaření je nechám asi 5 minut stát a pak je teprve vyklápím z hrnků. Jde to celkem dobře, pokud ne, tak si pomůžu kulatým nožem.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    ako sa to dava potom z toho hrnceka von? Pri mojom *stasti* som si ista, ze tie hrnceky budem musiet rozmlatit kladivom....

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo