Postup přípravy
Krok 1: Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a cukr. Promícháme. Rozpuštěné máslo necháme vychladnout a přidáme k těstu. Kvásek není potřeba, droždí rozpustíme ve vlažném mléce a přidáme k ostatním surovinám.
Krok 2: Vypracujeme těsto. Těsto je tužší, ale je potřeba ho pořádně zpracovat. Dáme kynout na teplé místo.
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 10-12 dílků, podle toho, jak chceme mít pletýnky velké. Pletýnky dáme na plech s pečícím papírem. Potíráme rozšlehaným vajíčkem v mléce, s kapkou oleje. Posypeme hrubozrnnou solí a kmínem.
Krok 4: Houstičky pečeme 15-20 minut v předem vyhřáté troubě na 170° C do zlatova.
Zveřejněno 12. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčkové houstičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kA5x
Moje poznámka
Hrníčkové houstičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kA5x
Nejnovější recepty
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 3 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 5 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 31 minutami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 1 hodinou
Pekingská polévka
Hanina_ před 1 hodinou
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 1 hodinou
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 2 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 2 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 3 hodinami
Banánová bábovka s jogurtem
Milusedrabkova před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
máslo,
žloutek,
sůl,
cukr,
olej,
kmín celý
Komentáře (1)