Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 652 kJ / 1 590 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,34 g |
| Tuky | 85,00 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 239 mg |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 161,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme hladkou moukou a vytvoříme jíšku.
Krok 2: K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr a necháme asi 5 minut vařit. Ke konci vaření přidáme najemno nasekaný kopr a ochutíme po lžičkách octem (4-5 lžiček).
Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem a vejcem natvrdo.
Zveřejněno 10. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehká klasická koprovka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ROg
Moje poznámka
Lehká klasická koprovka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ROg
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 13 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 21 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 22 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 22 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 8 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 8 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 8 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 9 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 10 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 11 hodinami
Uherská pěna
Daami před 12 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 14 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 14 hodinami
Suroviny:
máslo,
sůl,
mouka hladká,
ocet,
kopr čerstvý,
olej,
mléko,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (4)