

Lehká klasická koprovka podle babičky
Suroviny 3-4 porce
- 70 g másla
- 1 lžička soli
- 70 g hladké mouky
- ocet (dle chuti)
- 20 g čerstvého kopru (drobně nasekaný)
- 1 lžíce oleje
- 1 l mléka
- 60 g cukru krupice (dle chuti)
- sůl
Postup přípravy receptu
V hrnci na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme hladkou moukou a vytvoříme jíšku.
K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr a necháme asi 5 minut vařit. Ke konci vaření přidáme najemno nasekaný kopr a ochutíme po lžičkách octem (4-5 lžiček).
Podáváme s houskovým knedlíkem a vejcem natvrdo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lehká klasická koprovka podle babičky
K receptu nejsou žádné komentáře.