Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 003 kJ / 8 127 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,52 g |
| Tuky | 1,44 g |
| Vláknina | 8,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2 021,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květy bezu opláchneme a necháme okapat. Následně dáme do hrnce, přidáme na kolečka pokrájený citron a 3 litry vody. Krátce povaříme a necháme odstát 24 hodin.
Krok 2: Vylouhované květy scedíme. Přidáme cukr a přivedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí sirupu.
Krok 3: Plníme hned do nahřátých sklenic a obrátíme dnem vzhůru. Skladujeme v chladu a temnu.
Zveřejněno 22. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezinkový sirup podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8GW2
Moje poznámka
Bezinkový sirup podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8GW2
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 7 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 8 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 9 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 8 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 8 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 9 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 9 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 10 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 10 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 10 hodinami
Suroviny:
cukr,
citron,
kyselina citronová,
voda
Komentáře (3)