Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky
Jednoduchý recept na domácí masopustní koblížky. Jsou nadýchané jako pírko, a tak budete mít co dělat, abyste je nesnědli všechny sami a zbylo pár kousků i pro vaše hosty. Ze stejného těsta můžete udělat i donuty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 468 kJ / 2 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,61 g |
Tuky | 70,42 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 662 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 431,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu hladké mouky smícháme s vlažným mlékem, cukrem a droždím. Necháme 30 minut přikryté kynout.
Krok 2: Pak přidáme zbytek mouky a ostatní ingredience a vypracujeme z nich hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout.
Krok 3: Těsto po vykynutí rozdělíme na dílky po cca 50 g, pěkně zakulatíme, přikryjeme a necháme na pomoučené desce dalších cca 30 minut dokynout.
Krok 4: Rozpálíme olej na 180 °C a začneme smažit, aby koblížky nepřekynuly. Před ponořením do rozpáleného oleje ometeme z nakynutých koblih přebytečnou mouku. Smažíme pozvolně, v hlubším hrnci nebo kastrolu, po obou stranách dozlatova, celkem asi 5-6 minut.
Krok 5: Po vytažení necháme okapat přebytečný tuk, nejlépe na mřížce nebo na rozprostřeném ubrousku.
Krok 6: Ještě teplé obalíme v cukru nebo po vychladnutí pomocí cukrářského sáčku s plnící špičkou naplníme marmeládou a pocukrujeme.
Zveřejněno 28. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/owwX
Moje poznámka
Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/owwX
Nejnovější recepty
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno před 3 hodinami
Spicy chicken tenders
Přidáno před 5 hodinami
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno 31. 5. 2025 12:12
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Omáčka z hlívy ústřičné
Renefer před 12 minutami
Jahodová zmrzlina
Vilem1 před 39 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Cejenka před 1 hodinou
Rychlé tvarohové knedlíky
Jana Jurikova před 2 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Lenina 123 před 2 hodinami
Ruské vejce
Ivyjg před 3 hodinami
Jablíčková rychlovka
Lucie1001 před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Sima1996 před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Rebeca před 6 hodinami
Japonská polévka miso s uzeným tofu
trdlo před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
máslo,
jogurt bílý,
cukr,
vejce,
droždí sušené,
olej,
marmeláda,
cukr moučkový
Komentáře (14)
tak koblihy vyzkoušeny. Musela jsem přidat mouku, těsto bylo řidší. Naplnila jsem je domácí ( jak jinak ) jahodovou marmeládou. Foto přidávám.
https://images.app.goo.gl/Pmg4dXv9Jerm6Sz98
https://i00.eu/img/526/1024x1024w/20a1qerm/17059.j...